Εργατικό Κέντρο Λέσβου : «45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ»


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,
 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ


17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 - 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.
45 χρόνια μετά και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι βάσεις» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

45 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και δίνει βοήθεια σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια και γη στους δολοφόνους των λαών.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, την ίδια αυτή στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε ακόμα πιο «αιματηρές» θυσίες, πιο σκληρά μέτρα για την εκπλήρωση των «υποχρεώσεων» σε εξοπλιστικές δαπάνες, για τη δαπάνη δις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα που θα αναβαθμίσουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Κάλεσε τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια και μετατρέποντας το Αιγαίο σε Νατοϊκή θάλασσα. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα "Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ", "Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spots, κάτω από άθλιες συνθήκες.

45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε :

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και σκορπούν το θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς. Καμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να μην εγκατασταθεί καμία νέα βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε όλη τη χώρα και να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Άμεσο κλείσιμο των «hot spots» σ' όλη τη χώρα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.

Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots».

Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Λέσβο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.