Σήμερα στον Αγ. Θεράποντα το τελευταίο αντίο στον ήρωα λιμενικό της Λέσβου με στρατιωτικές τιμές και παρουσία του Υπ. Ναυτιλίας (vids)

Η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

- Θα του αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού - Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νεκτάριος Σαντορινιός

Στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη στις 4:30 το απόγευμα η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου που έφυγε το περασμένο βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 44 ετών.



Στην εξόδιο ακολουθία του «ήρωα του Αιγαίου» όπως αποκλήθηκε και ως τέτοιος τιμήθηκε, ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος λόγω της ενεργούς συμμετοχής του στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που περνούσαν το Αιγαίο, ιδιαίτερα στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης το 2015 - 2016, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ έχει ανακοινωθεί και η παρουσία του πρώην υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. 

Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου θα γίνει η κηδεία του 44χρονου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου. Στην απόφαση του αυτή κατέληξε η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου «αποτίνοντας φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο, έναν άνθρωπο ταυτισμένο με την αφοσίωση στο καθήκον, έναν άξιο, ανιδιοτελή, ακούραστο, πρωτοπόρο, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητό από τους συμπολίτες του. Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα, τον επαγγελματισμό και την επιμονή του στην καθημερινή αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα του τόπου μας, τα προβλήματα της καθημερινής διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τη θάλασσα».

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί.

Η παράκληση της οικογένειας του ήρωα λιμενικού της Λέσβου από τα ΜΜΕ για την κηδεία

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                     
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, αφού έλαβε υπόψη του την επιθυμία της συζύγου του θανόντος υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου, δικηγόρου Ιγνατίας Τικέλλη, ανακοινώνει προς όλα τα Μ.Μ.Ε. (δημοσιογράφους, φωτογράφους, εικονολήπτες κλπ) ότι η οικογένεια δεν επιθυμεί την παρουσία τους πλησίον της εκκλησίας και του νεκροταφείου όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Παρακαλούμε όπως τηρηθεί η επιθυμία της οικογένειας, σεβόμενοι το βαρύτατο πένθος τους.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Καλλίας




Αναλυτικά το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. Δ.Λ.Τ. ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ