Στο Πλωμάρι Λέσβου ο Δήμαρχος Λέσβου- Εγκαινίασε τους υπόγειους κάδους- SEATRAC για ΑΜΕΑ στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου

από το Πλωμάρι ξεκίνησε το πρόγραμμα τοποθέτησης υπόγειων κάδων

Επίσκεψη στην περιοχή του Πλωμαρίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαριου, Γαρουφαλιά Βάμβουρα, όπου εξετάστηκαν διεξοδικά διάφορα θέματα που απασχολούν αυτές τις περιοχές και οι παρεμβάσεις του Δήμου.

Συγκεκριμένα, από το Πλωμάρι ξεκίνησε το πρόγραμμα τοποθέτησης υπόγειων κάδων που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και θα συνεχιστεί στην Καλλονή και στην πόλη της Μυτιλήνης το επόμενο διάστημα.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή δρόμου και τοιχίου αντιστήριξης  στη θέση «Πραστιό», με τα οποία αποκαθίσταται η βατότητα του δρόμου και η ασφαλής διέλευση πεζών και οχημάτων, καθώς και το τοιχίο και το πλακόστρωτο Νεοχωρίου.

Πραγματοποιήθηκαν επισκευαστικές εργασίες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, το ποίο και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020» για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Τοποθετήθηκαν από τον Δήμο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη λειτουργία  του 1ου Δημοτικό Σχολείου Πλωμαρίου, το κτίριο του οποίου υπέστη ζημιές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 ενώ σύντομα ξεκινούν εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες στον Τραγάκειο Παιδικό Σταθμό.

Δημοπρατήθηκαν και θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα της εγκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών, της αντικατάστασης χλοοτάπητα στο γήπεδο 5χ5 του Μιχαλέλειου Δημοτικού Σταδίου Πλωμαρίου, της τσιμεντόστρωσης τμημάτων του δρόμου Ακράσι – Δρώτα, της διαμόρφωσης του κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων Πλωμαρίου, ενώ στις 12 Νοεμβρίου 2018, θα δημοπρατηθεί το έργο της ασφαλτόστρωσης δρόμου Πλαγιάς - Τρύγωνα.

Τέλος, εγκρίθηκε πρόταση για την τοποθέτηση μηχανήματος SEATRAC στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου, για την πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη θάλασσα.

«Στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, αλλά και σε ολόκληρη τη Λέσβο, οργανωμένα και μεθοδικά παράγεται σημαντικό έργο ουσιαστικής σημασίας, που ενισχύει τις υποδομές και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα  των πολιτών. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.