Το τελευταίο χειροκρότημα σε ένα ήρωα- Σε κλίμα οδύνης και με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Κ. Παπαδόπουλου στην Μυτιλήνη (pics, vid-aud)

Στο σκάφος του, ΠΛΣ 602, με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης, το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης τον κυβερνήτη του, υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο.

-Ο αποχαιρετισμός στο λιμάνι Μυτιλήνης

Το σύνολο των ανδρών του ΛΣ στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες των ξένων ευρωπαϊκών δυνάμεων της Frontex από τα σκάφη τους, όλα τα σκάφη στο λιμάνι, ακόμα και αυτά του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς, απέδωσαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Του ανθρώπου που, όπως ειπώθηκε από όλους, απέδωσε την εικόνα της Ελλάδας που μάχεται και νικά στη διάρκεια της κρίσης. Του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που πέθανε ξαφνικά χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 44 ετών.



Στην τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και τον εθνικό ύμνο, ήταν παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ αποδόθηκαν τιμές στην οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Από τον χώρο του λιμανιού η σορός του υποπλοιάρχου οδηγήθηκε στον ναό του Αγίου Θεράποντα, όπου στις 16:30 εψαλλεί η εξόδιος ακολουθία.

Μοτοσυκλέτες Harley Davison με τους αναβάτες τους (o Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davison στη Μυτιλήνη) συνόδευσαν, πορευόμενοι στον ναό, τον φίλο τους.

Με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ιδιαίτερα με τα πληρώματα των σκαφών, μίλησαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας.

Αποχωρώντας από τον χώρο του λιμανιού, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε: «Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το Λιμενικό Σώμα στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος».

Ο κ. Δρίτσας δήλωσε: «Εδώ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μπροστά στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το 602, που με αυτό το πιο μεγάλο διάστημα ανέπτυξε την πολύ σπουδαία δραστηριότητά του ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, υποκλινόμαστε, τιμάμε τη μνήμη του και σε λίγη ώρα θα τον αποχαιρετήσουμε».

Τέλος, παρών στην τελετή ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, ο οποίος ανέφερε: «Η απώλεια του Κυριάκου, που από πάντα γνώριζα και πάντα γέμιζε ως πολίτης καταρχήν την πόλη, αλλά και του ανδρός του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, που με το όνομά του ταυτίζονται όλοι οι συνάδελφοί του για την αυταπάρνηση και το ήθος του Έλληνα λιμενικού, είναι μία απώλεια μεγάλη».

φωτογραφία ΑΠΕ| Στρατής Μπαλάσκας
-Η εξόδιος ακολουθία

Με στρατιωτικές τιμές έγινε σήμερα το απόγευμα η νεκρώσιμος ακολουθία του 44χρονου, που την Τετάρτη έχασε τη «μάχη» με την ζωή, στο δρόμο για το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Η εντελώς απροσδόκητη, απρόσμενη, αιφνίδια απώλεια του άτυχου 44χρονου άφησε πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό... Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή τη Τετάρτη από ανακοπή βυθίζοντας στο πένθος τόσο την οικογένειά του όσο και το Λ.Σ ολόκληρο.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 44χρονο αντιπροσωπεία από την αστυνομία, την ηγεσία του λιμενικού σώματος, ο αρχηγός του Λ.Σ, ο στρατηγός και αντιπροσωπεία από την 98 ΑΔΤΕ, βουλευτές της Λέσβου, ο υπουργός κος Σαντορινιος, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Β Αιγαίου Αλ. Ροδιτης, ο Δήμαρχος Λέσβου αντιδήμαρχοι κ.α.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιακώβου αλλά και πλήθος ιερέων από όλη την Λέσβο
φωτογραφία ΑΠΕ| Στρατής Μπαλάσκας

Στεφάνια απέστειλαν πλήθος πολιτικών της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Α. Τσιπρας, ο ΠτΔ Προκόπης Πουλόπουλος, υπουργοί, ο Αρχηγός ΓΕΣ κ.α

Η σορός του ήταν τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη, ενώ πένθιμο εμβατήριο παιάνιζε η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ.

Συνάδελφοι του άτυχου Κυριάκου, στον επικήδειο λόγο δεν είχαν λόγια για να εκφράσουν την προσωπικότητα του εκλιπόντος, να συλλυπηθούν την οικογένειά του.

Όλοι εξήραν την ακεραιότητα της προσωπικότητάς του, το ήθος του, το χαρακτήρα του. Ολοι είχαν να εξυμνήσουν τη συμπεριφορά του ως φίλου, ως συναδέλφου, ως οικογενειάρχη. Ήταν άριστος σε όλα, επιστήθιος φίλος, άψογος συνάδελφος.

φωτογραφία ΑΠΕ| Στρατής Μπαλάσκας
Ευχήθηκαν η οικογένειά του να βρει το κουράγιο και την υπομονή που χρειάζονται ετούτες οι δύσκολες στιγμές.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς η γυναίκα του, η 10χρονη κόρη του που παραβρέθηκε σε όλη την τελετή και όλοι οι συγγενείς του . 
                    
Συντετριμμένοι και με κραυγές θλίψης όλοι οι συνάδελφοι του στο Λ.Σ τον συνόδευσαν από το λιμάνι Μυτιλήνης έως την πόρτα του Ιερού Ναού με τιμές όπως άρμοζε αλώστε στον Κυριάκο.

φωτογραφία ΑΠΕ| Στρατής Μπαλάσκας
Στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από συναδέλφους, φίλους, συγγενείς του εκλιπόντος που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στον απροσδόκητο χαμό.

Τιμές απέδωσε άγημα 12 ανδρών του Λιμενικού Σώματος και η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ

Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία, έγινε η ταφή του στο Κοιμητήριο του Αγ. Παντελεήμονα, όπου παιάνισε η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ, ενώ το 12μελές άγημα τον αποχαιρέτισε με τρεις βολές στον αέρα.

Οι λιμενικοί συνάδελφοί του, η ηγεσία, ο λιμενάρχης, ο αρχίατρος του Λ.Σ , οι κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα πως χάθηκε ένα νέο παλικάρι μόλις 44 ετών…

**Το LesvosPost σεβόμενο την επιθυμία της οικογένειας δεν τράβηξε πλάνα και φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του άτυχου Κυριάκου Παπαδόπουλου, αντίθετα με αλλά ΜΜΕ της Ελλάδας.. ακόμα και της Λέσβου που τράβηξαν πλάνα από την τελετή στην εκκλησία.. Χαρακτηριστική περίπτωση νεαρός από πρακτορείο φωτογραφιών που τραβούσε «προκλητικά»  φωτογραφίες από τα στεφάνια και τον σταμάτησε αστυνομικός.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα ηχητικό με το τελευταίο χειροκρότημα κατά την αποχώρηση της σορού από την εκκλησία και την απόδοση τιμών από το άγημα του Λ.Σ στο κοιμητήριο του Αγίου Παντελεήμονος