Νότια και Βόρεια Κορέα μαζί για την Ολυμπιάδα του 2032!

Πώς θα σας φαινόταν αν το 2032 οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεφαν στην Ασία για να διοργανωθούν από κοινού από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα;

Κι όμως, το σενάριο αυτό μοιάζει πιθανό, αφού όπως φαίνεται οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν μπει σε μια νέα εποχή εδώ και λίγες ημέρες. Μετά από τη διμερή τους συνάντηση στην Πιονγκγιάνγκ, οι ηγέτες των δύο κρατών ανακοίνωσαν κοινή υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032, ενώ θα έχουν κοινή συμμετοχή και στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις προσεχώς, αρχής γενομένης από την Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, την ιδέα για συνυποψηφιότητα Νότιας και Βόρειας Κορέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032 έριξε στο τραπέζι ο Υπουργός αθλητισμού της Σεούλ Ντο Γιονγκ-Χουάν, υποστηρίζοντας ότι ο φάκελος θα χριστεί στην επιτυχία των Χειμερινών Αγώνων της Πιεονγκτσάνγκ, με τη συμμετοχή των Βόρειων γειτόνων τους να βοηθά στο να ηρεμήσει η κατάσταση στη χερσόνησο. Η απόφαση για την κοινή πορεία σε μια διοργάνωση με την ιστορία και τον συμβολισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και η απόφαση για αποπυρηνικοποίηση δείχνουν ότι οι δύο χώρες βαδίζουν πραγματικά σε νέα εποχή!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και η συμμετοχή σε αυτούς αποτελεί όνειρο όλων των αθλητών, των αθλητριών, αλλά και των εθνικών ομάδων σε κάθε ήπειρο. Εκμεταλλεύσου το bonuscode-gr.com και πόνταρε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, στις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς, στο δρόμο προς την επόμενη ολυμπιακή διοργάνωση.


Στο μεταξύ, το Τόκιο ετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Αγώνες του 2020. Μάλιστα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν την ημερομηνία που θα ανάψει η Φλόγα για τη διοργάνωση.

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 12 Μαρτίου 2020. Το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020. Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΟΚΙΟ 2020», στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 19 Μαρτίου 2020.

Η Φλόγα θα ταξιδέψει στη συνέχεια για την Ιαπωνία, όπου θα φτάσει στις 20 Μαρτίου 2020 και θα εκτεθεί για έξι ημέρες στην περιοχή Tohoku και τις περιφέρειες Miyagi, Iwate και Fukushima, εις ανάμνηση του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή τον Μάρτιο του 2011. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου υπό τον ήχο του μουσικού θέματος «Η Ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας», περιλαμβάνοντας και τις 37 περιφέρειες της Ιαπωνίας, με το στόχο να εμπνεύσει το ιαπωνικό έθνος να ενωθεί γύρω από τα μηνύματα της υποστήριξης, της αποδοχής και της αμοιβαίας ενθάρρυνσης.