Λαμπτήρες LED παντού και τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γηπέδου του Μανταμαδου- Πλούσιο έργο από τον δήμο στο χωριό του Ταξιάρχη

Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και τις υποδομές

Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και τις υποδομές, πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μανταμάδου από το Δήμο Λέσβου, την Αντιδημαρχία Μανταμάδου και την Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες και την ΔΕΥΑΛ.

Ειδικότερα:

Ολοκληρώθηκε το έργο του ηλεκτροφωτισμού στην πλατεία Αγίου Βασιλείου Μανταμάδου, καθώς και στους παρακείμενους δρόμους, με την τοποθέτηση παραδοσιακών καλαίσθητων επιτοίχιων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, ενώ αντικαταστάθηκαν τα παλιά φωτιστικά του Δημοτικού φωτισμού της πλατείας και αυτά με φωτιστικά LED. Το έργο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση του φωτισμού, τόσο στην ποιότητα όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα συμβάλει στην άνετη και ασφαλή διέλευση, στην αναβάθμιση και στην ανάδειξη της αισθητική φυσιογνωμία της πλατείας.

Αντικαταστάθηκε το 50% του Δημοτικού φωτισμού του Μανταμάδου με λαμπτήρες LED, έγινε επέκταση φωτισμού με τρείς στύλους στον οικισμό «Τρούπια», επισκευή φωτισμού στο Παρκινγκ του Ασπροπόταμου και στο λιμάνι στην ίδια περιοχή.

Δημοπρατήθηκε και ξεκινά σύντομα το έργο της αναβάθμισης του γηπέδου Μανταμάδου, με την τοποθέτηση χλοοτάπητα και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που το καθιστούν λειτουργικότερο στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν για άθληση.

Πραγματοποιήθηκαν τσιμεντοστρώσεις, σε τμήμα του δρόμου που οδηγεί από τον Μανταμάδο στην αγροτική περιοχή «Πλατίγωνας» που παρουσίαζε σημαντικές φθορές, σε τμήμα δρόμου που ενώνει την Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου με την αγροτική τοποθεσία «Βρισσά», ενώ τσιμεντοστρώθηκαν διάφοροι άλλοι δρόμοι. Έγινε διάνοιξη νέου αγροτικού δρόμου από το πεδίο βολής του χωριού προς την περιοχή «Μπαμπατσά».  

Επισκευάσθηκε το παλαιό γεφύρι στην περιοχή «Πρήναρος» και πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού στο Μνημείο Ηρώων του Μανταμάδου, όπως και σε φρεάτια, σχάρες κ.α. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μανταμάδου, στους οικισμούς και σε διάφορες αγροτικές περιοχές, καθώς και διάφορα τεχνικά έργα για την αποφυγή πιθανών προβλημάτων σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.



Έγινε αλλαγή τμημάτων σωλήνων ύδρευσης λόγω παλαιότητας στις περιοχές «Κουλουστάση», «Μιριαντρί» και από την γεώτρηση Αγίου Γεωργίου, προς την κεντρική δεξαμενή, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές υποδομές για την υδροδότηση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών. Γίνεται συνεχής έλεγχος και συντήρηση αγωγών – δεξαμενών – δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, καθώς και άρδευσης

Στον τομέα της καθαριότητας, οι παρεμβάσεις είναι αδιάλειπτες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την συνεχή βελτίωση τόσο στη Δημοτική κοινότητα Μανταμάδου όσο και στους οικισμούς. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης στη Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου, καθώς και στον οικισμό του Ασπροποτάμου, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα έργα και οι πολυμέτωπες παρεμβάσεις από το Δήμο Λέσβου στη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, αλλά και σε ολόκληρη τη Λέσβο συνεχίζονται και εντείνονται, με την αξιοποίηση κάθε  διαθέσιμου μέσου, προς όφελος των δημοτών.