Στην Μυτιλήνη η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα Charlotte Sammelin- Η συνάντηση με τον δήμαρχο Λέσβου


Τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, επισκέφθηκε στο γραφείο του, η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα,  κα Charlotte Sammelin.


Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας την κα Sammelin στο νησί μας, επεσήμανε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τους οποίους συνδέονται εδώ και πολλά χρόνια Ελλάδα και Σουηδία.

Ο κ. Γαληνός, εξέθεσε στην Πρέσβη της Σουηδίας τα ζητήματα που αφορούν τη Λέσβο, ανέλυσε όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου και συζήτησε μαζί της διάφορα ζητήματα με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία, στον πολιτισμό και βεβαίως στον τουρισμό, τονίζοντας ότι το νησί μας αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, πάντοτε στο πνεύμα μιας δημιουργικής συνεργασίας. Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Λέσβου σε όλα τα επίπεδα. 

Η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον Δήμαρχο και δήλωσε ότι γνωρίζει την μακρά πολιτιστική παράδοση της Λέσβου και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα επισκεφθεί ξανά τη Λέσβο για τις καλοκαιρινές της διακοπές με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά διεθνή φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, για την ποιότητα των οποίων έχει ακούσει τα καλύτερα λόγια. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος πρόσφερε στην κα Sammelin εκδόσεις με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας.