Εντυπωσιακό θέαμα στο λιμάνι Μυτιλήνης με τα Τούρκικα Ιστιοφόρα στα πλαίσια του Bodrum Cup (PICS)

Άφωνοι έμειναν χτες οι κάτοικοι της Μυτιλήνης όταν μετά το μεσημέρι, μαζικά άρχισαν να καταφθάνουν και να δένουν στο λιμάνι Μυτιλήνης ιστιοφόρα με τούρκικες σημαίες..

26 παραδοσιακά, εντυπωσιακά, ξύλινα σκάφη κατέπλευσαν, αργά χτες το μεσημέρι, στο λιμάνι της Μυτιλήνης στα πλαίσια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Bodrum Cup.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια της,  αποτελεί ένα διεθνές ναυτικό φεστιβάλ αλλά και παράλληλα ιστιοπλοϊκό αγώνα με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και τερματισμό στην  Αλικαρνασσό. Στο πλαίσιο της καθόδου από την Κωνσταντινούπολη η ομάδα των 26 σκαφών θα προσεγγίσει σήμερα και τη Χίο μετά την Λέσβο..



Στα σκάφη επιβαίνουν 220 άτομα πλήρωμα, που διανυκτέρευσαν χτες στο νησί μας,  και αναχώρησαν σήμερα νωρίς το πρωί για την Χίο και μετά για την Σάμο.

Τέτοιες εκδηλώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα να φέρουν πιο κοντά τους λαούς οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μιας η θάλασσα τους ενώνει. Η επίσκεψη αυτή, μέσα από την προβολή που θα έχει στην Τουρκία και ιδιαίτερα στον χώρο της ιστιοπλοΐας,  θα προσφέρει μια τουριστική προβολή στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου και θα την εντάξει  σε μελλοντικούς προορισμούς τους.   Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου  γνωρίζουν πολύ καλά τα οφέλη τέτοιων κινήσεων  και η τοπική κοινωνία στηρίζει τέτοιες δράσεις.


ΦΩΤΟ: Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ