Σήκωσε την Λέσβο στα ουράνια- Χάλκινη η Φιασκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες

Η Όλγα Φιάσκα με φοβερή υπερπροσπάθεια στα τελευταία μέτρα πήρε το ΧΑΛΚΙΝΟ στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας στα 5 χιλ βάδην στην Αργεντινή


Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε και η Ολγα Φιάσκα που έκανε δύο τα μετάλλια της σε μεγάλες διοργανώσεις τη φετινή χρονιά. Η νεαρή αθλήτρια από την Μυτιλήνη τερμάτισε σήμερα δεύτερη στα 5.000 μ. βάδην με 23.23.89 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεων της στην απόσταση.

Η Φιάσκα έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση από την πορεία της στη χρονιά, αφού νωρίτερα στη σεζόν ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ. 

Δύο ακόμα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων φτάνοντας έτσι τα επτά στη διοργάνωση. Τα δύο μετάλλια της ελληνικής αποστολής ήρθαν αμφότερα στον στίβο με δράστριες τις Ελίνα Τζένγκο και Όλγα Φιάσκα.Οι δύο αθλήτριες μας τα είχαν πάει καλά από τον πρώτο γύρο τον αγωνισμάτων τους και ήταν στο δρόμο των μεταλλίων.

Τα αγωνίσματα γίνονται σε δύο γύρους και από το σύνολο προκύπτει η τελική κατάταξη. Η Ελίνα Τζένγκο είχε καλύτερη προσπάθεια στα 63.34μ στον πρώτο γύρο και είχε μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες αθλήτριες και στο δεύτερο επιβεβαίωσε την κυριαρχία της με βολή στα 61,74μ. παίρνοντας έτσι την πρώτη θέση με 125,08 δέκα μέτρα πάνω από τη δεύτερη Τζουλέλσι Ανγκούλο από το Εκουαδόρ που είχε 115,03μ.Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε από την Όλγα Φιάσκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν τρίτη στην πρώτη κούρσα των 5.000 μ. βάδην και δεύτερη στη δεύτερη και έτσι με συνολικό χρόνο 45:58.97 κατέλαβε την τρίτη θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι τα άλλα ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης στην κατηγορία Techno της ιστιοπλοΐας (χρυσό), οι Χριστίνα Μπούρμπου - Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο της κωπηλασίας (χρυσό),  ο Σάββας Θώμογλου στα 200μ. πρόσθιο της κολύμβησης (ασημένιο) και η Φανή Τζέλη στα 55κ. του τάε κβον ντο (χάλκινο).