Την Πέμπτη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αρχιτεκτόνων η έγκριση για την κατασκευή του κολυμβητηρίου Μυτιλήνης

Την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, επιστρέφει, εκτός απροόπτου, η μελέτη του Κολυμβητηρίου στην Επιτροπή Αρχιτεκτόνων, προκειμένου να λάβει τη σχετική έγκριση μετά τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Την περασμένη Τρίτη, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, έκανε αποδεκτή την ένσταση του Δήμου Λέσβου, πλην του σημείου που σχετίζεται με τεχνικά ζητήματα ασφαλείας των αναβαθμίδων στο οικόπεδο που θα χτιστεί το Κολυμβητήριο.

Ήδη οι τεχνικοί του Δήμου Λέσβου, επιμελήθηκαν άμεσα την τροποποίηση και διόρθωση της μελέτης ως προς το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις παρατηρήσεις τόσο της Αρχιτεκτονικής, όσο και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής.



Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ν. Καρασάββας, έχουμε φτάσει σχεδόν στο τέλος και σύντομα προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου:

«Ο Δήμος Λέσβου και οι τεχνικές υπηρεσίες, προχώρησαν σχεδόν αυθημερόν στη διόρθωση της μελέτης και πλέον είμαστε έτοιμοι να περάσουμε από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή.

Πιθανολογούμε ότι την Πέμπτη εκτός απροόπτου, θα συζητηθεί το θέμα του Κολυμβητηρίου στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί. Αυτή τη φορά, ζητήσαμε να συμμετέχουμε κι εμείς, ώστε να παρουσιάσουμε αναλυτικά τη μελέτη και τις διορθώσεις που έγιναν.

Γενικότερα, η υπόθεση του Κολυμβητηρίου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, τόσο για τη δημοτική αρχή, όσο και για μένα προσωπικά. Χρειάστηκε να συνεργαστούν και να εργαστούν, πολλοί άνθρωποι, πολλές διαφορετικές υπηρεσίες και υπάλληλοι, ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Οι αδειοδοτήσεις αυτές, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα χρειαζόταν περισσότερο από 2 χρόνια για να τις πάρουμε. Έπρεπε να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς. Όταν καταφέρουμε να πάρουμε και την τελευταία έγκριση από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, προχωράμε άμεσα στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Θεωρώ ότι αυτή είναι υπόθεση 2-3 ημερών και  μέχρι τέλος του χρόνου, θα δημοπρατήσουμε.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι ο εργολάβος να εγκατασταθεί μέσα στο 2019. Το πότε ακριβώς, δεν είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε, είναι νωρίς ακόμη, όμως αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκινήσει το έργο».

Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ