Παρατήρηση πουλιών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, την Κυριακή στην Αλυκή Καλλονής


Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018:γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση!


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση παρατήρηση πουλιών με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 κατά τις ώρες 09:30 με 13:30, στην Αλυκή Καλλονής.

Η εξόρμηση-ξενάγηση με θέμα τα πουλιά της Αλυκής θα γίνει με εξοπλισμό του Κέντρου (τηλεσκόπια, κυάλια), στο χωματόδρομο που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Αλυκής και ξεκινά από το παρατηρητήριο επί του κεντρικού δρόμου Καλλονής-Μυτιλήνης (απέναντι από τη Μεταφορική Καλλονής) και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής θα συμμετέχει στην δράση καταγραφής των πουλιών (RIA-Rapid Information Action) συγκεντρώνοντας και αποστέλλοντας την ίδια μέρα στην παγκόσμια βάση δεδομένων της εκδήλωσης τη λίστα με τα είδη πουλιών που θα παρατηρηθούν και τους αριθμούς τους.

Η χώρα μας όπως είναι γνωστό είναι κομβικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων  πουλιών, που ήδη έχουν αρχίσει το ταξίδι προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών όπου θα περάσουν το χειμώνα. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch) αποτελεί την μεγαλύτερη εκδήλωση του BirdLife International, που υλοποιείται εδώ και 25 χρόνια με τη συμμετοχή ορνιθολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων  ταυτόχρονα σε 40 περίπου χώρες σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία!

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε είναι ανοιχτό για το κοινό τις καθημερινές ημέρες κατά τις ώρες 10:00-13:00. Εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες, το Κέντρο δέχεται σχολεία και ομάδες επισκεπτών για περιήγηση στη μόνιμη έκθεση αλλά και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες - κατόπιν προ-συνεννόησης. Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τις δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis και στη σελίδα  στο Facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής
τηλ.: 22530-28091, 6972-809610 , e-mail: kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr