Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...."Μπανάνες του "Ζορμπά..."| Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 

Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλημέρα χωρίς «Ζορμπάδες» και «Ξενοφώντες» και με τα νεύρα μας κρόσσια, που περιμέναμε Αρμαγεδών και κάναμε προμήθειες λες και έρχονταν ο 3ος Παγκόσμιος.

Για πάμε στα δικά μας όμως:

+ Καλός ο Αιολικός στην Ηλιούπολη, αλλά τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις. Δεν ξέρω αν ο Χαραυγιακός θα είναι διαφορετικός στην συνέχεια και αν θα πάρει εκεί αποτελέσματα, αλλά ο προχθεσινός ήταν μια πολύ μέτρια ομάδα. Και ο Αιολικός έπρεπε να κερδίσει. Γιατί ο όμιλος είναι δύσκολος και ομάδες σαν τον Χαραυγιακό, δεν θα βρεις εύκολα. Και επειδή και επίσημα πλέον επιβεβαιώνεται αυτό που εδώ και δυο εβδομάδες έχω γράψει, περί ανόδου 1,5 ομάδας, ο φετινός Αιολικός έχει την δυνατότητα να παλέψει έστω για την δεύτερη θέση.

+ Πάντως μετά από χρόνια, ο Αιολικός δείχνει να έχει σε καίριες θέσεις παίκτες που μπορείς να εμπιστευτείς και είναι ανώτερης κατηγορίας. Το θέμα είναι επειδή δεν θα παιχθεί μόνο μέσα στο γήπεδο το πρωτάθλημα, η διοίκηση να προσέξει τις λεπτομέρειες. Και η διαιτησία είναι μια πολύ σημαντική. Προχθές ήταν άριστος, αλλά μην ξεγελιέστε. Θα ρθουν και τα στραβά όταν χρειαστεί. Και επιτέλους ο Αιολικός θα πρέπει να κάνει έδρα τον Ταρλά. Δεν ξέρω πως θα καταφέρει η διοίκηση να γυρίσει τον κόσμο στο γήπεδο. Αλλά αν η ομάδα θέλει να πάρει άνοδο ή να διεκδικήσει, θα πρέπει ο Ταρλάς να γίνει ο προ ανακαίνισης Ταρλάς. Με τον κόσμο στα κάγκελα. Με την καλή έννοια. Γιατί δυστυχώς μαζί με την αγωνιστική κατάσταση τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει γίνει «θεατρικός». Παλαμάκια παίζετε…



+ Τα τοπικά ξεκίνησαν αλλά τα πολλά γκολ που μπήκαν σε όλα τα παιχνίδια, με μπέρδεψαν. Τις περίμενα πιο δυνατές τις ομάδες είναι η αλήθεια, ελπίζω να κάνω λάθος. Πάντως με μια πρώτη πολύ πρόωρη ματιά, Διαγόρας, Όλυμπος και Αετός, (με τυχαία σειρά) θα διεκδικήσουν φέτος τον τίτλο. Είναι οι τρείς ομάδες με κόσμο, γήπεδο και εμπειρία. Ειδικά ο Τομ τους έχει στα κάγκελα από την 1η αγωνιστική κυριολεκτικά.

+ Στην Β Τοπική, το πρωτάθλημα προβλέπω κατά τον Δεκέμβρη να έχει μείνει με τις μισές ομάδες. Ήδη αποχώρησαν τα Λιονταράκια, ο Αστέρας δεν ξέρω τι θα κάνει, ενώ αν από ένα σημείο και μετά ξεκαθαρίσουν οι 2-3 που θα πάνε για άνοδο, οι υπόλοιπες θα πετάνε χαρταετό. Όχι πως θα πήγαινε για πρωτάθλημα καμία από αυτές, αλλά απλά όταν δεν έχει και ενδιαφέρον ένα πρωτάθλημα και στόχο. 

+ Μου έστειλε ένας αναγνώστης την παρακάτω επιστολή που δημοσιεύω αυτούσια: «Μερικές φορές δε ξέρω ποιούς δεν αντέχω πιο πολύ. Αυτούς που δε γουστάρω τη θέση τους ή αυτούς που δεν παίρνουν ποτέ θέση και στρογγυλοκάθονται στη μέση ;Ο λόγος για την προεπιλογή των Μικτών ομάδων στις κατηγορίες Νέων και Παίδων .Θέλουμε λοιπόν να συμμετέχουν γονείς παιδιών στην Επιτροπή προεπιλογής ,ενώ διαγωνίζονται τα παιδιά τους για μια θέση σ' αυτην ;Θέλουμε η Ε.Π.Σ Λέσβου να προκαλεί το κοινό ποδοσφαιρικό αίσθημα με τέτοιες κινήσεις ,χωρίς να παίρνει θέση για τις επιλογές της ; Θα καταλήξω λοιπόν ότι αντέχω αυτούς που λένε τα πράγματα με τ'όνομά τους .Αυτό το όνομα που επιλέγουν να τους δώσουν.. Όταν λοιπόν κύριοι ,τα κριτήρια επιλογής ορίζονται από την εκάστοτε Επιτροπή ,η οποία έχει άμεση σχέση με κάποια παιδιά ,αρνούμαι τη δικαιολογία ότι θέλουν να κάνουν κάτι καλό. Και μόνο η αμφιβολία που σπέρνουν στα παιδιά που δεν έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη ", τους προσθέτει μια επιπλέον ευθύνη :Ότι εκτός του ότι επιδεικνύουν αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά που υποτίθεται ότι διδάσκουν εκτός από μπάλα και ήθος ,το κάνουν και για ίδιον όφελος».

+ Το θέμα δεν το έχω ψάξει για να πω την αλήθεια. Το σίγουρο είναι πως κάθε χρόνο υπάρχουν παράπονα για τον τρόπο που γίνεται η επιλογή. Παλιότερα ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης που ευνοούνταν, τώρα έχουμε και άλλες ομάδες να έχουν μπει στο «παιχνίδι». Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση. Αλλά αν συμβαίνει συνεχώς δεν είναι σύμπτωση. Και υπάρχουν και πράγματα που και να θες να μην τα υπολογίσεις δεν μπορείς. Για παράδειγμα, ο γονέας που λέει ο παραπάνω αναγνώστης, έχει «συγγενική» σχέση με προπονητή ακαδημίας. Μέλη της ΕΠΣΛ έχουν ενεργό ρόλο σε διοικητικά ακαδημίας, που ανέρχεται όπως το χρηματιστήριο επί Σημίτη. Άλλος γονέας στην επιτροπή, έχει δυο παιδιά στις Μικτές. Και πολλά άλλα. Δεν λέω πως όλα αυτά είναι ύποπτα. Αλλά η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται και να μην δίνει και δικαιώματα. Για μερικούς μπορώ να πω με βεβαιότητα πως τους εμπιστεύομαι. Όχι για όλους όμως… Και φυσικά στον Κομνηνό έχω εμπιστοσύνη.

+ Και οι Μικτές πλέον παίζουν μεγάλο ρόλο. Δεν είναι όπως παλιά . Οι ακαδημίες έχουν γίνει πλέον πολλές, έχουν γίνει επιχειρήσεις και ένα από τα επιχειρήματα για να προσελκύσουν κόσμο και «πελάτες» είναι και οι κλήσεις στις Μικτές. Έτσι φαίνεται το «έργο» που επιτελούν με λίγα λόγια. Συν τα υπόλοιπα. Οπότε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.



+ Η απόδειξη που βλέπετε έχει δοθεί από την ΕΠΣΛ σε παράγοντα σωματείου. Είναι απόδειξη για πληρωμή έκδοσης δελτίου. Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει δεν υπάρχει πουθενά ημερομηνία, σειρά, αριθμός μπλοκ κτλ. Μια απόδειξη απλή χωρίς πολλά – πολλά. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμη, δεν ξέρω αν έτσι βρίσκει άκρη το ταμείο της ΕΠΣΛ, δεν ξέρω με πια διαδικασία καταχωρούνται τα χρήματα αυτά που δίνουν τα σωματεία. Αλλά βλέποντας την απόδειξη, αναρωτιέμαι. Βέβαια αρμόδιος και λογιστής δεν είμαι, προς Θεού. Αυτά (και πολλά άλλα όπως τα ποσοστά των διαιτητών επί σειρά ετών ας πούμε) μπορεί να τα βρει ένας έλεγχος από τα αρμόδια όργανα. Γιατί δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει κάποιοι, αλλά τα σωματεία δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα για να δίνουν τα λεφτά τους και να μην ξέρουν που πάνε. Και φυσικά έχουν τεράστια ευθύνη και αυτά, έτσι. Τεράστια.

+ Χαμένος είναι ο Πρόεδρος από την ΕΠΟ. Έχουν να τον δουν από τότε που έγινε ο κακός χαμός στον καταρτισμό των ομίλων. Από τότε έχει λέει εξαφανιστεί. Όχι πως τους έλειψε κιόλας. Κάποιοι δεν θέλουν να τον βλέπουν. Όπως και αυτός βέβαια. Για να μην ανησυχείτε εκεί στο Γουδί πάντως, σας λέω πως ο Πρόεδρος είναι μια χαρά εδώ και έχει αναλάβει νέα καθήκοντα ως Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου. Για αυτό σας άφησε. Έχει πρόγραμμα, δεν κάνει τίποτα στην τύχη ο Πρόεδρος της καρδιάς μας…

+ Οφείλω μια διευκρίνιση για τα όσα έγραψα την περασμένη εβδομάδα για την Δημοτική Αρχή και τα «έργα» της. Και να διευκρινίσω πως όλες τις δαπάνες και όλες τις συμφωνίες οικονομικού τομέα, για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού, στον αθλητισμό, τις έκανε ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, ο Παραδέλλης. Ο Αλεξίου και ο Αστυρακάκης, απλά υπέγραφαν ότι τους έφερναν. Και το λάθος τους είναι αυτό και των δυο. Πως δεν ξέρουν τι υπογράφουν τις περισσότερες φορές. Όπως και πολλοί από τους αιρετούς δεν έχουν ιδέα τι υπογράφουν. Γιατί απλά θεωρούν πως δεν θα γίνει η στραβή. Άμα γίνει όμως θα τρέχουν όλοι μαζί.

+ Παρεμπιπτόντως, μιας και ανέφερα Δημοτική Αρχή, μαθαίνω για μια φωτογραφική προκήρυξη σε επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα την μονιμοποίηση κόρης γνωστού στελέχους. Το ψάχνω αν αληθεύει φυσικά και προσεχώς θα έχουμε νεότερα με στοιχεία. Και με ονόματα φυσικά.

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Ήθελα και είχα και άλλα να γράψω αλλά μην σας φορτώνω, εξάλλου κάθε Τρίτη εδώ θα μαστε. Έχουμε και σεντόνι σήμερα. Άντε καλημέρες…




Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.