Ντέρμπι σε Α΄ και Β΄ΕΠΣ Λέσβου: Αετός – Διαγόρας και Κεραυνός – Βασιλικά διασταυρώνουν τα ξίφη τους..με φόντο την άνοδο…

Με αμείωτο ενδιαφέρον και με ντέρμπι κορυφής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής την Κυριακή.


Στον Α’ Όμιλο όλα τα βλέμματα στρέφονται στα Λουτρά εκεί όπου ο Αετός έχοντας ανέβει στην κορυφή, θα υποδεχτεί τον Διαγόρα ο οποίος ψάχνει ακόμη τα πατήματά του και προέρχεται από γκέλα με τον Πολιχνίτο και μάλιστα εντός έδρας. Μπορεί να είναι ένα ματς που δεν θα κρίνει τίποτα βαθμολογικά αφού είμαστε ακόμη νωρίς και στην α’ φάση του πρωταθλήματος, μπορεί όμως να μας δείξει πράγματα και φυσικά ο νικητής να αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει της συνέχειας. Για τον ίδιο όμιλο ο Ανδρονικάς θα φιλοξενήσει τον Αιγέα στοχεύοντας σε άλλη μια νίκη, με τους Πλωμαρίτες να αναζητούν βαθμό ή βαθμούς έχοντας βρεθεί από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.  Στον Παπάδο ο Αρίων Π. θα παίξει «τελικό» με αντίπαλο τον Αίγειρο, αφού αν δεν κερδίσει θα υπάρξουν εξελίξεις, με την ομάδα να παραμένει ουραγός χωρίς βαθμό.

Τέλος, στον Πολιχνίτο οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη μετά την ισοπαλία στην Αγ. Παρασκευή, θα ψάξουν για την πρώτη τους νίκη κόντρα στον «πληγωμένο» Αρίωνα Μ. Ρεπό την αγωνιστική αυτή έχει ο Παλλεσβιακός, ο οποίος από χτες έχει και νέο προπονητή. Αυτός είναι ο Προκόπης Καρτάλης που μετά από την Καλλονή επανέρχεται στο προσκήνιο του τοπικού και θα είναι ο αντικαταστάτης τουΓιώργου Κουτρομπίλα στην ομάδα της Μυτιλήνης. Στον Β’ Όμιλο τώρα ξεχωρίζει αναμφίβολα το παιχνίδι στην Καλλονή ανάμεσα στον Απόλλωνα Δαφίων και τον Όλυμπο, ενώ ο Ατρόμητος έχει τον πρώτο λόγο υποδεχόμενος την Προοδευτική. Προβάδισμα έχει και η Αναγέννηση φιλοξενώντας αύριο Σάββατο τον Οδυσσέα Ελύτη, που μπορεί να κάνει τη ζημιά πάντως, ενώ τέλος ο Αλκιβιάδης θα ψάξει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Μεσότοπο.

Συνοπτικά:

Α’ Τοπική – Α’ Όμιλος

Κυριακή 21 Οκτωβρίου (16.00)
Αρίων Π. – Αίγειρος
Πολιχνίτος – Αρίων Μ.
Ανδρονικάς – Αιγέας
Αετός – Διαγόρας
Β’ Όμιλος Κυριακή 21 Οκτωβρίου (16.00)
Αναγέννηση – Οδυσσέας Ελύτης (Σάββατο)
Αλκιβιάδης – Μεσότοπος
Απόλλων – Όλυμπος
Ατρόμητος – Προοδευτική

Ντέρμπι ανόδου Κεραυνός – Βασιλικά

Αν και είμαστε ακόμη στην 4η αγωνιστική στην Β’ Τοπική, τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο θα την κρίνουν κιόλας. Έτσι αυτό του Κεραυνού με τα Βασιλικά θεωρείται άκρως σημαντικό, με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη, πολύ δε περισσότερο οι γηπεδούχοι οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί μια ήττα. Ο Ορφέας Κ. λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα υποδεχόμενος τον Μακαρέα, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την Φίλια που θα φιλοξενήσει τον Ορφέα Άντισσας.

Προβάδισμα έχουν ο Αχιλλέας απέναντι στον Έφηβο και ο Αστέρας Νίκης κόντρα στον Αστέρα Ιππείου, ενώ ανοικτό είναι το ματς του Παπανικολή με την Άναξο. Συνοπτικά:

Β’ Τοπική, Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Κεραυνός – Βασιλικά
Φίλια – Ορφέας Α.
Αχιλλέας – Έφηβος
Ορφέας Κ.  – Μακαρέας
Παπανικολής – Άναξος
Αστέρας Νίκης – Αστέρας Ιππείου (Κυριακή 11.00)
Γ. Καραβαγγέλης – Λιονταράκια 3-0 α.α.

Διευκρινίσεις από την ΕΠΣΛ

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣΛ θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι και πώς μπορούν να κάθονται στον πάγκο της κάθε ομάδας:

«Η ΕΠΣ Λέσβου ενημερώνει ότι στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα μπορούν να εισέλθουν και να παραμένουν στον πάγκο της ομάδας τους οι παρακάτω:

α) Ο προπονητής της ομάδας, αφού παραδώσει στον διαιτητή υποχρεωτικά το δελτίο πιστοποίησης εισόδου του προπονητή στον αγωνιστικό χώρο που εκδίδεται αποκλειστικά από την ΕΠΣΛ.
β) Ο βοηθός προπονητή της ομάδας, αφού παραδώσει στον διαιτητή υποχρεωτικά το δελτίο πιστοποίησης εισόδου που εκδίδεται από την ΕΠΣΛ.
γ) Ο εκπρόσωπος σωματείου ο οποίος θα πρέπει να παραδώσει υποχρεωτικά την ταυτότητά του στον διαιτητή και πρέπει να είναι μέλος του Δ.Σ. της ομάδας.

Οι γυμναστές και οι φυσικοθεραπευτές των σωματείων για να μπορούν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να προσκομίσουν σύμβαση με το σωματείο η οποία θα έχει κατατεθεί στην ΔΟΥ. Τεχνικές συμβουλές μπορεί να δίνονται αποκλειστικά και μόνο από τον προπονητή εντός της τεχνικής περιοχής. Σε περίπτωση που το σωματείο δεν έχει γνωρίσει συνεργασία με προπονητή, στον αγωνιστικό χώρο εισέρχεται μόνο ο εκπρόσωπος σωματείου χωρίς να έχει δικαίωμα να δίνει τεχνικές συμβουλές. Οι διαιτητές και οι παρατηρητές των αγώνων έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακριβή εφαρμογή των παραπάνω».


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ Σ. ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ