Την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα η ημέρα ακρόασης πολιτών από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Β. Αιγαίου

Καθορισμός ημέρας ακρόασης πολιτών από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου


Την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα και κατά τις ώρες 14.00 - 22.00, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, τετραμελής επιτροπή θα είναι στη διάθεση πολιτών καθώς και εκπροσώπων διαφόρων φορέων και οργανισμών των νομών Λέσβου, Χίου και Σάμου, για να συζητήσουν θέματα αστυνομικής φύσης

Στόχος είναι η δημιουργία και εμπέδωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται με τη φυσική παρουσία και το διάλογο

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, επεκτείνεται η ημέρα ακρόασης πολιτών και στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, με στόχο την επίτευξη άμεσης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και Αστυνομίας, την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης καθώς και την ανεύρεση κάθε δυνατής λύσης στα παρουσιαζόμενα προβλήματα.



Στο πλαίσιο του νέου αυτού θεσμού, συγκροτείται τετραμελής επιτροπή που θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες καθώς και εκπροσώπους διαφόρων φορέων και οργανισμών των νομών Λέσβου, Χίου και Σάμου, που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημα που τους απασχολεί, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη Λέσβου (Στρ. Μυριβήλη & Μ. Κουντουρά 2, 2ος όροφος Αστυνομικού Μεγάρου), την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά τις ώρες 14:00-22:00.

Οι πολίτες που επιθυμούν να τύχουν ακρόασης μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, είτε εγγράφως, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e - mail: gadpvaigaiou@hellenicpolice.gr , είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 22510- 42339, καθημερινά και κατά τις ώρες 08:00-15:00.

Η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης στην Περιφέρεια, έχει ως στόχο την ενίσχυση της σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας.

Η ημέρα ακρόασης πολιτών, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο Βόρειο Αιγαίο την Πέμπτη, 25η Οκτωβρίου 2018.