Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου..."Μπανάνες για όλα τα γούστα... "

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 

Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά.  Δεν έχω προλόγους σήμερα. Βουρ στον πατσά…

+ Καιρό είχαμε να δούμε τέτοιο κλίμα στον και για τον Αιολικό. Άκρατος ενθουσιασμός εντός και εκτός γηπέδου. Πέρα από τα αποτελέσματα η ομάδα παίζει και καλή μπάλα και αυτό είναι που φέρνει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Επόμενο στοίχημα το ματς με το Αιγάλεω στις 11 Νοέμβρη. Που πάλι καλά δεν θα έχει και  Α Τοπική.

+ Μέγα θέμα έγινε την περασμένη εβδομάδα για να αλλάξει το Αετός – Διαγόρας και να μην συμπέσει με το ματς του Αιολικού. Αλλά επί της ουσίας κανείς δεν ήθελε να το αλλάξει και φυσικά η ΕΠΣΛ έχει την βασική ευθύνη. Αν θέλει να βοηθήσει τον Αιολικό το κάνει. Αν δεν θέλει βρίσκει προσκόμματα. Απλά πράγματα.

+ Οφείλω πάντως να ομολογήσω πως μέχρι τώρα ο Στύλος μας έχει διαψεύσει. Και προσωπικά θα πρέπει να το παραδεχτώ γιατί ήμουν ο πρώτος που εξέφρασε επιφυλάξεις όταν ανακοινώθηκε. Δείχνει καλά στοιχεία και είναι δουλευταράς. Τσεκαρισμένο. Μέχρι και 2 ώρες πριν πάει στην προπόνηση (ασχέτως αν  αναγκάζεται να πηδάει κάγκελα για να μπει στο γήπεδο). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Διαβάζει τον αντίπαλο και δεν φοβάται να ρισκάρει. Προχθές δεν δίστασε να αφήσει έξω τον Αδαμόπουλο άλλαξε θέση στον Κρητικό  και  προσάρμοσε  την άμυνα έτσι ώστε η μπροστινή τριάδα φωτιά του Αγ. Ιερόθεου που έκανε πάρτι στα παιχνίδια μέχρι προχθές, να μην ακουμπήσει μπάλα. Αυτά δεν φαίνονται φυσικά αλλά όσοι ξέρουν μπάλα καταλαβαίνουν. Μέχρι και ο Βεζυρτζόγλου έμεινε εκτός γιατί δικαιούνταν και ο Ποτουρίδης θέση βασικού με βάση την απόδοση του. 

+ Δυο προπονητές ήδη κούνησαν μαντήλι στο τοπικό. Άλλος ένας είναι έτοιμος και ετοιμάζεται ο διάδοχος του ήδη. Για τον Παλλεσβιακό τα είχαμε πει. Ο νέος ωραίος κτλ που γράφαμε την περασμένη εβδομάδα ήταν ο Καρτάλης που με συνοπτικές διαδικασίες ανέλαβε. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν η έλευση του «διώξει» κάποιον – κάποιους. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει ήδη συμβεί, αλλά στην μπάλα αυτά ξεχνιούνται. Ειδικά αν έχουν περάσει και κάποια χρόνια.




+ Ο Μυρογιάννης έφυγε από τον Αίγειρο γιατί πολύ απλά δεν έχει ανάγκη να κάθεται σε μια ομάδα και να ξεφτιλίζεται. Όπως ξεφτιλίστηκε μετά το ματς με τον Ανδρονικά και δεν τον προστάτευσε κανείς από την διοίκηση.  Καλώς η κακώς οι ομάδες αυτές, ούτε νοοτροπία αλλάζουν ούτε θα μάθουν να βλέπουν αλλιώς το ποδόσφαιρο. Και δεν μιλάω μόνο για παράγοντες, αλλά και για φιλάθλους…

+ Και μιας και αναφέραμε τον Αίγειρο, η απόφαση για το -5 σβήστηκε. Με πιο σκεπτικό δεν ξέρω και δεν μας εξήγησε και κανείς από το συμβούλιο της ΕΠΣΛ. Η προκήρυξη πάντως το ανέφερε ξεκάθαρα. Ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή στην Γ Εθνική, τιμωρείται με αφαίρεση 5 βαθμών από το πρωτάθλημα και πρόστιμο 2000 ευρώ. Προφανώς  οι προκηρύξεις για την ΕΠΣΛ δεν μετράνε και πολύ. Αλλά αφού οι ομάδες οι υπόλοιπες που έχουν και έννομο συμφέρον κάνουν τις «κότες» εμένα μου περισσεύει.

+ Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω.  Αποκτάς δίπλωμα προπονητή. Είτε το μεγάλο είτε το πιο μικρό. Γιατί θα πρέπει να πληρώνεις 50 ευρώ για να αποκτήσεις και την κάρτα προπονητή της ΕΠΣΛ? Και γιατί κάθε φορά που μια ομάδα αλλάζει προπονητή θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον πενηντάρικο? Αφού πληρώνεις για να πάρεις δίπλωμα, πληρώνεις κάθε τρία χρόνια για να το ανανεώσεις, πληρώνεις συνδρομή στον Σύλλογο προπονητών Λέσβου, γιατί κάθε φορά που πας και σε ομάδα πρέπει να δίνεις και επιπλέον χρήματα? Και αν αλλάξει 3-4 ομάδες θα πρέπει να πληρώσεις επί τόσα πενηντάρικα? Γιατί μας δουλεύετε? Αλλά αφού δεν απασχολεί τους προπονητές που τα δίνουν νταβατζιλίκι, εμένα μου περισσεύει.

+ Δεν θα αργήσει να κλείσει το «Κώστας Κεντέρης». Το χόρτο δεν θα αντέξει από την πολύ χρήση και θα έχουμε θέματα μεγάλα γιατί παίζουν ήδη δυο ομάδες εκεί που δεν θα έχουν που να παίξουν.




+ Έγραφα την περασμένη εβδομάδα για έναν επιθετικό που μπήκε στο καράβι να φύγει. Αναφερόμουν στον Τζέκα του Διαγόρα, χωρίς βέβαια να γράψω όνομα και ομάδα. Ο παίκτης είχε αποφασίσει να φύγει, αλλά στον Διαγόρα δεν είχαν ιδέα. Κατόπιν εορτής όπως γίνεται πάντα, προσπάθησαν να τα «μπαλώσουν» λέγοντας πως είχε πάρει άδεια να πάει να δει τους δικούς του κτλ. Μάλιστα παράγοντας της ομάδας μου έστειλε και μήνυμα (όχι ο Τομ είναι γάτα δεν κάνει τέτοια λάθη) να μου ζητήσει το λόγο γιατί δεν σέβομαι τον Διαγόρα και γράφω ανυπόστατες φήμες. Για να τελειώνουμε όμως με το θέμα και να πάμε στα πιο σοβαρά, εγώ δεν ανέφερα ούτε ομάδα ούτε παίκτη. Για να απαντήσει ο συγκεκριμένος σημαίνει ότι είχε τη μύγα. Η πραγματικότητα λοιπόν αφού με προκαλείται είναι πως  ο  Τζέκα είχε αποφασίσει να φύγει, είχε συμφωνήσει με ομάδα στα Γιαννιτσά και έψαχνε μέσω ΕΠΟ τρόπο να δει πως θα πάρει το δελτίο του. Επειδή όμως ο μάνατζερ του  έχει άριστες σχέσεις με τον Διαγόρα και  συνεργάζονται χρόνια τον  έπεισε να μείνει, από τον Διαγόρα «πιέστηκε» πολύ και τελικά παίρνοντας και ένα ποσό αποφάσισε να επιστρέψει. Αυτό είναι όλο και φυσικά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Από κει και πέρα στον Διαγόρα, αντί να ψάχνετε «φαντάσματα» καλό είναι να κάνετε και λίγο αυτοκριτική. Γιατί δεν φταίει κανείς που η ομάδα έγινε μπάχαλο με τον Θανέλλα, μετά με τον Καρυπίδη, ξεκίνησε προετοιμασία μετά τον 15Αυγουστο, είχε ελάχιστους παίκτες, δεν έχει κάνει φιλικά και παρουσιάζεται ανέτοιμη και πολλά άλλα. Όχι πως δεν θα βρει την άκρη ο Τομ. Θα την βρει είμαι σίγουρος. Άλλο αυτό όμως…

+ Καλορίζικος και ο νέος υπεύθυνος του γραφείου τύπου στο Νομικό Πρόσωπο Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού. Να τα βλέπουν ο Μιχάλης και ο Δημήτρης που δεν μπορούν ούτε το «νυχάκι» του Σταύρου να πιάσουν σε αυτά.  Παρεμπιπτόντως, πολύ μεγάλη κινητικότητα βλέπω τελευταία στο γήπεδο Θερμής. Κόσμος πάει, κόσμος έρχεται. Λέτε να το φτιάχνει κανείς? Δεν νομίζω χωρίς αποφάσεις πως.  Α, όταν «ξυπνήσει» το  συμβούλιο ειδοποιήστε με.

+ Αλήθεια οι εκπρόσωποι του Δήμου που πήγαν στην υποδοχή της Φιάσκα, την ρώτησαν που άλλαζε και σε ποια αποδυτήρια τέλος πάντως πήγαινε μετά την προπόνηση της στον Ταρλα? Ξέρουν? Ο Στεργίου που είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου γνωρίζει? Αν δεν γνωρίζει ας διαβάσει την περασμένη εβδομάδα αυτά που γράφανε οι προπονητές στίβου και τα παράπονα. Καλές οι φώτο δεν λέω, αλλά αφού εσείς δεν ντρέπεστε, εμένα μου περισσεύει…

+ Χαμός έμαθα χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έκανε ο Αλεξίου μια ερώτηση για ένα έργο το οποίο έγινε στην περιοχή της Πηγής και εντελώς τυχαία συνορεύει με τις ιδιοκτησίες των κυρίων Καρασάββα και Ψαρροπουλου και έγινε χωρίς αποφάσεις κτλ και έγινε ο κακός χαμός. Τελικά του ζήτησαν να υποβάλλει εγγράφως το ερώτημα. Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι έχουν καμία σχέση τα δυο ονόματα και ότι έχουν εκεί χωράφια. Απλά είχαν την ατυχία και την σύμπτωση αυτή να είναι αντιδήμαρχος ο ένας, πρόεδρος του Νομικού ο άλλος, ξαδέρφια και γενικά να σπάσει ο διάβολος το πόδι του για να εκτεθούν χωρίς λόγο. Άκου να δεις…

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Πάω να πάρω θέση γιατί έχει και αστέρια σήμερα. Στις 7.55 στις 7.55 τι να κάνω. Αλλιώς είχαμε συνηθίσει αλλά… 

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.