Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...." Ήρεμες μπανάνες..."| Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 


Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Ήρεμη εβδομάδα αυτή, δεν θέλω να μου αγχώνεστε και πολύ γιατί είστε και σε κρίσιμη ηλικία οι περισσότεροι. Για πάμε:

+ Επιτέλους χαμογέλασαν εκεί στον Αιολικό και πήραν και μια χαρά, γιατί αν στράβωνε και το παιχνίδι με την Καλλιθέα, δεν τον έβλεπα καλά τον Σταύρο. Η νίκη αυτή και ο τρόπος που ήρθε, προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα τρίποντο και το σημαντικότερο όλων είναι πως μετά από καιρό ο Αιολικός δεν έδιωξε τον κόσμο που μάζεψε, αντίθετα μπορεί με το Αιγάλεω αν όλα πάνε καλά ο Ταρλάς να θυμίζει άλλες εποχές.

+ Και οργανωτικά καλά το πήγε προχθές ο Αιολικός, απλά θα πρέπει να προσέξει λίγο, γιατί είδα και συμπτώματα… Καλλονής που δεν μου άρεσαν. Και επιτέλους, ας βάλουν έναν άνθρωπο εκεί στα μπουθ να «κάνει παιχνίδι». Καλός χρυσός και Άγιος ο Δημήτρης δεν λέω, αλλά οι σειρήνες και τα γιουρούσια «πάμε παιδιά», είναι μιας άλλης εποχής. Μαζί με τις μουσικές επιλογές. Αυτό το Έο, Εό, εδώ μου κάθεται, μα την Παναγία τόσα χρόνια. Ούτε η Μερκούρη το θυμάται πια…

+ Και να κάνουμε και το δικό μας παράπονο. Τα δημοσιογραφικά δεν είναι για τα μέλη του ΔΣ του Αιολικού. Τα δημοσιογραφικά είναι για τους δημοσιογράφους οι οποίοι προχθές στριμωχθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλον (και δεν μιλιόμαστε και μεταξύ μας όχι τίποτα άλλο) για να είναι άδειο όλο το άλλο σημείο.

+ Όσοι πάντως περιμένατε να δουλέψει ο φωτεινός πίνακας, αδίκως περιμένετε. Και θα περιμένετε. Κάηκε λέει η πλακέτα κτλ. Τα μεταξωτά βρακιά (έστω και αν το μετάξι δεν είναι και πολύ καλό), έλεγε η γιαγιά μου. Εσύ γιαγιά Νίκο δεν είχες?

+ Νωρίς είναι ακόμα στα τοπικά, αλλά όπως τα είπαμε την περασμένη εβδομάδα θα πάει το πράγμα. Ο Διαγόρας σιγά – σιγά θα γίνει ομάδα και έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Όλυμπος έχει την τύχη να έχει τον κορυφαίο παίκτη του τοπικού, τον Πετρουζέλλη, έχει τον καλύτερο προπονητή και θα πάει να κάνει την έκπληξη. Ο Αετός παραμένει ερωτηματικό. Και μέχρι εκεί.

+Πάντως επειδή είδα 2-3 παιχνίδια αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, θα πρέπει να επισημάνω κάτι. Οι διαιτητές έχουν γίνει εξιλαστήρια θύματα. Το βρίσιμο και τα μπινελίκια που τρώνε είναι άλλο πράγμα. Και χωρίς λόγο. Τις προάλλες στην Μόρια, ο καημένος ο Καραμπάσης άκουσε τα εξ αμάξης και από τις δυο πλευρές στην κερκίδα. Και επειδή ήμουν στο γήπεδο ήταν αλάνθαστος. Και στο πέναλτι και στην αποβολή. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι διαιτητές εδώ στην Λέσβο είναι άνθρωποι. Και όπως ο ποδοσφαιριστής κάνει λάθος, κάνει πέναλτι, αποβάλλεται, βάζει αυτογκολ, έτσι και ο διαιτητής μπορεί να κάνει λάθος. Το ότι το έκανε (αν το έκανε) δεν σημαίνει ούτε ότι είναι πουλημένος, ούτε εκδιδομένης γυναικός γιός, ούτε ομοφυλόφιλος κτλ. (τα λέω κομψά). Ούτε και πιστεύω πως υπάρχει διαιτητής που θέλει να ευνοήσει τον Ατρόμητο και να ρίξει τον Όλυμπο, ή να σφυρίξει υπέρ της Μήθυμνας και κατά των Δαφίων. Ότι βλέπουν, ότι ξέρουν και ότι εμπειρία έχουν. Και αν θέλετε να βρίζετε τους διαιτητές για τα λάθη τους, τότε θα πρέπει να βρίζετε και τους παίκτες σας που κάναν το λάθος και έφαγε η ομάδα γκολ, έμεινε με δέκα παίκτες κτλ. Και στην τελική ακόμη και κακούς διαιτητές να έχουμε, που δεν έχουμε, έχουμε και κακούς παίκτες και κακές ομάδες και κακά γήπεδα. Κατά το σαλόνι και τα έπιπλα δηλαδή.

+Σε όλα τα παραπάνω, με χαρά βλέπω πως οι προπονητές και δη αυτοί που έχουν χρόνια στο κουρμπέτι, δεν ασχολούνται καν με την διαιτησία. Ο Κοκκινέλλης την περασμένη εβδομάδα, δεν ανέφερε το παραμικρό, την ώρα που οι οπαδοί της Ανεμότιας «έβριζαν» Θεούς και δαίμονες. Γιατί απλά ξέρει μπάλα όσο όλοι οι υπόλοιποι μαζί. Και το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους.

+ Δύσκολη περίοδος για προπονητές, καθώς έχουμε μπει σε προπαρελασιακή περίοδο και η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει. Μέχρι τότε δυο ομάδες της Α Κατηγορίας θα έχουν αλλάξει προπονητή. Τουλάχιστον δυο… Ονόματα δεν λέω γιατί δεσμεύομαι αλλά…

+ Υπάρχουν κάποιοι νεόκοποι παράγοντες που θεωρούν τις ομάδες και τους παίκτες κτήμα τους. Ο συγκεκριμένος, ομάδας Α Κατηγορίας, βρίζει και απειλεί ποδοσφαιριστή ο οποίος απλά θέλει να πάρει το δελτίο του και να φύγει. Μάλιστα του ζητά και 1500 ευρώ. Δεν θα πω όνομα ακόμη, αλλά θα το κάνω την επόμενη εβδομάδα. Όχι τίποτα άλλο γιατί είναι και σε ιστορικό σωματείο και το εκθέτει.

+ Εκλογές έρχονται και έχουμε και αρκετούς από τον χώρο του αθλητισμού που θέλουν να κατεβούν για να μας «σώσουν». Ήδη ο ένας «σωτήρας» έχει γίνει το δεξί χέρι του υποψήφιου δημάρχου και τον «γυρίζει» στα γήπεδα. Τα οποία σε λίγο θα γεμίσουν από δαύτους. Και έχει και άλλους που έχουν «κλείσει» αλλά περιμένουν να ανακοινωθούν επίσημα. Ε λοιπόν, το αποφάσισα . Θα κατεβώ και εγώ. Αφού είναι της μόδας και όλοι οι άσχετοι θέλουν να μας «σώσουν» γιατί όχι. Αλλά θα βάλουμε και βιογραφικά κάτω παίδες. Να δούμε που ήσασταν, με ποιους, τι κάνατε, τι πετύχατε κτλ. Όχι έτσι κουτουρού. Έχουμε καιρό…

+ Επειδή κάποιος με είπε πολυλογού την περασμένη εβδομάδα φεύγω. Δεν είναι δα και κάθε Τρίτη να κάνουμε «αντιπολίτευση». Ας ξεκουραστεί και μια εβδομάδα το «Σταυρέλι». Α Σταύρο που είσαι. Ξέχασα. Επειδή μου λένε πως συνεχώς μιλάς για αχαριστία, έχεις ένα δίκιο. Αλλά καθρέφτη δεν έχεις στο σπίτι? Ή στο εξοχικό? Για κοίτα τον λίγο…

Στην υγειά του…αχάριστου λοιπόν. Εις το επανιδείν.

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…


Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.