Στη Μόρια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

Επίσκεψη αστραπή στη Λέσβο


Επίσκεψη αστραπή στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο πολυσυζητημένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια πραγματοποίησε ο Υπουργός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης της Γερμανίας Gerd Müller (προερχόμενος το CSU, την υπερσυντηρητική συνιστώσα της κυβέρνησης της κ. Μέρκελ).

Ο κ. Müller ήρθε στη Λέσβο με πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους προερχόμενος από την Ιταλία και μετέβη απευθείας από το αεροδρόμιο στο ΚΥΤ όπου είχε ενημερωτικής συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Ανδρέα Γκουγκουλή και το Διοικητή του ΚΥΤ Γιάννη Μπαμπακάκη.  Μετά τις συναντήσεις ο κ. Müller επισκέφθηκε ζώνες του καταυλισμού του ΚΥΤ ενώ όπως έγιν γνωστό από τους συμμετέχοντες στις συναντήσεις του απερχόμενος δήλωσε ότι ήλθε στη Μόρια για να υποστηρίξει και να βοηθήσει το επιτελούμενο έργο. Ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε φεύγει «εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την εικόνα του κέντρου που δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται στο διεθνή τύπο».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Müller ήλθε στη Λέσβο μετά από διήμερη περιοδεία του στην Τυνησία και μετά στη νότιο Ιταλία. Στην Τυνησία όπως έχει μεταδώσει ο γερμανικός τύπος δήλωσε πως οι γερμανικές εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν περισσότερους χώρους κατάρτισης στην Τυνησία. Ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει στη βόρειο Αφρική νέες συμφωνίες κατάρτισης με γερμανικές εταιρείες και επαγγελματικές ενώσεις από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού.

Πηγή Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ