Απεργία - αποχή στα Δημοτολόγια και Ληξιαρχεία όλων των ΟΤΑ από κάθε εργασία


H Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. αποφάσισε την κήρυξη αποχής στα ληξιαρχεία και δημοτολόγια όλων των ΟΤΑ


H Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. αποφάσισε την κήρυξη αποχής στα ληξιαρχεία και δημοτολόγια όλων των ΟΤΑ από κάθε εργασία, που αφορά στον επανέλεγχο και ορθή καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων από το 1933 έως το 2013, έργο το οποίο ανατέθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες, τα προηγούμενα χρόνια.

«Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες του τι σημαίνει εμπλοκή των ιδιωτών στη Δημόσια Διοίκηση. Το 2013 μια ένωση εταιριών εισέπραξε 5.035.000 ευρώ προκειμένου να φτιάξει τη ψηφιακή πλατφόρμα «Μητρώο Πολιτών» (που αφορά τα ληξιαρχεία και δημοτολόγια όλων των Δήμων). Στο έργο εμπλέκεται και η περιβόητη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΕ (η οποία έχει αφήσει απλήρωτους εκατοντάδες συναδέλφους που είχαν εργαστεί για το Εθνικό Δημοτολόγιο)», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Στις 28/8/2018 έρχεται το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του (αρ. 28/18) να διαπιστώσει ότι στο ψηφιακό σύστημα υπάρχουν λάθη και θα πρέπει οι συνάδελφοι ληξίαρχοι σε όλη τη χώρα να επανελέγξουν και να καταχωρήσουν όλες τις ληξιαρχικές πράξεις από το 1933 έως το 2013!!!!!! Δηλαδή την ανεπάρκεια των ιδιωτών να την πληρώσουν οι συνάδελφοι μας», συμπληρώνει, για να ολοκληρώσει:
«Σ΄ αυτή τη κατεύθυνση η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. αποφάσισε να κηρύξει ΑΠΟΧΗ στα ληξιαρχεία και δημοτολόγια όλων των ΟΤΑ από κάθε εργασία που αφορά τα λάθη και τα κενά που άφησαν οι ιδιώτες.
Καλούμε το Υπουργείο αντί να στέλνει διατάγματα προς τους εργαζόμενους να αναζητήσει τις ευθύνες που έχουν οι ιδιώτες από την μη τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων».

Πηγή epoli.gr