Η ΕΕΝΕ τιμά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο- Χρηματοδότηση για ανέγερση σταυρού - θρησκευτικού μνημείου στην Λέσβο

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) θα χρηματοδοτήσει στη Λέσβο την ανέγερση μνημείου για τον «Ήρωα του Αιγαίου» Κυριάκο Παπαδόπουλο και την ανέγερση ενός σταυρού - θρησκευτικού μνημείου.


Αυτό ανακοίνωσε η ΕΕΝΕ εξηγώντας ότι η κίνησή της να προχωρήσει ''σε μία διπλή κίνηση, υψηλού συμβολισμού αναφορικά με την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας'' .γινεται στο πλαίσιο της ανοιχτής γέφυρας που έχει με την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Ένωση θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός μνημείου για τον εκλιπόντα αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον «Ήρωα του Αιγαίου» που με αυταπάρνηση και κατάθεση ψυχής, έσωσε εκατοντάδες ζωές προσφύγων – μεταναστών τα τελευταία χρόνια. Ένα συμβολικό φόρο τιμής και αναγνώρισης στον σπουδαίο συμπολίτη μας που ανέδειξε τη γενναιοδωρία και τη φιλαλληλία των Ελλήνων με το έργο του την κρίσιμη περίοδο που κορυφώθηκαν οι θαλάσσιες προσφυγο-μεταναστευτικές ροές.Παράλληλα, τηρώντας τις ενδεδειγμένες θεσμικές διαδικασίες, η ΕΕΝΕ θα χρηματοδοτήσει και την ανέγερση ενός σταυρού στο νησί της Λέσβου, καθώς, ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας ταυτότητας και της ιστορίας μας.

Και συνεχίζει :Αποτελεί πάγια θέση της ΕΕΝΕ ότι η επιχειρηματική κοινότητα δεν θα πρέπει να είναι απούσα στα μεγάλα ζητήματα και προβλήματα της χώρας και του λαού μας και ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις θα πρέπει να δίνει και εκείνη το στίγμα της ώστε η διαχείριση ευαίσθητων ζητημάτων σαν αυτό να μην αφήνονται αποκλειστικά στα άκρα και τις περιθωριακές φωνές ένθεν και ένθεν.

Με τη συμβολική κίνηση αυτή, η ΕΕΝΕ θέλει να καταδείξει πως μπορεί κανείς να είναι ευαίσθητος και φιλόξενος, και ταυτόχρονα να αγαπά και να τιμά τα εθνικά σύμβολα, τις παραδόσεις και τις αρχές της χώρας μας. Μιας χώρας που έχει επωμισθεί δυσανάλογο βάρος στον τομέα του προσφυγικού-μεταναστευτικού και έχει καταφέρει μέσα στην κρίση να αναδείξει την ευγένεια ψυχής, τη γενναιοδωρία και την ευαισθησία των Ελλήνων. 


Πηγή onalert.gr