Σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ: «Ποντίκια στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης- Οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε στάβλο»

Για συνθήκες χειρότερες από στάβλο κάνει λόγο η Ομοσπονδία για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης  - «Αλωνίζουν τα περιστέρια» στον Ερυθρό Σταυρό επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος


Νέες μελανές εικόνες δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία – εικόνες που θέτουν σε μείζονα κίνδυνο την ούτως ή άλλως επιβαρυμένη υγεία των νοσηλευομένων και δυσχεραίνουν το έργο των επαγγελματιών υγείας αλλά και μαρτυρούν τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.

«Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.



Ποντίκια στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ. Στην επιστολή της η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο.

Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα του διαλυμένου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και ότι μολύνονται οι χώροι της κλινικής από νεκρά ποντίκια και μύκητες. Ακόμη δίδει έμφαση στην ανεπάρκεια των χώρων υγιεινής δεδομένου ότι υπάρχει μία τουαλέτα κοινή για άνδρες και γυναίκες ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Τον χώρο αυτό επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης στις αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει τίποτα» επισημαίνει η Ομοσπονδία, η οποία είχε αναδείξει την ακαταλληλότητα της κλινικής τον περασμένο Ιούλιο.



Περιστέρια στον Ερυθρό Σταυρό

Οι εικόνες που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ και οι οποίες παραπέμπουν στο...ζωικό βασίλειο, συνεχίζονται με τους «φτερωτούς αρουραίους» δηλαδή τα περιστέρια. Τα πτηνά αυξάνουν και πληθύνονται σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά ειδικά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός τα περιστέρια αλωνίζουν στις κλινικές.

«Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου έδωσε συνέντευξη και διέψευσε την ΠΟΕΔΗΝ για τα περιστέρια που ορμάνε στις Κλινικές και τρώνε το φαγητό των ασθενών. Δυστυχώς τον διαψεύδει η καθημερινότητα. Τα περιστέρια συνεχίζουν να αλωνίζουν στις κλινικές του Νοσοκομείου παρά τις επιφανειακές παρεμβάσεις που έγιναν. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν» καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή: www.protothema.gr