Εντυπωσιακή αύξηση 42,5% στις πτήσεις τσάρτερ για τον μήνα Σεπτέμβριο στη Λέσβο

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία σχετικά με την αύξηση, που φτάνει στο 43,70%, των αφίξεων με πτήσεις charter στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης και για τον μήνα Σεπτέμβριο, μετά την ίδια περίπου αύξηση που κατέγραψαν οι προηγούμενοι καλοκαιρινοί μήνες.

Συνολικά, έφθασαν στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης 11.172 επιβάτες, 3396 περισσότεροι σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, όπου οι αφίξεις είχαν φτάσει τις 7.776.

Συνολικά από τον Απρίλιο μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου, οι αφίξεις έφτασαν στους 61.446 επιβάτες, 18.351 περισσότεροι από  το 2017, με την συνολική αύξηση να φτάνει στο 42,60%.
Σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπου και ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος, οι αφίξεις θα φτάσουν τις 62.000. Η αύξηση θα φτάσει το 42,5% καθώς στο σύνολο τους οι αφίξεις θα είναι 18.500 περισσότερες από το 2017.

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της τουριστικής περιόδου, ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς, σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι: «η τουριστική σαιζόν ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και κρίνεται ως άκρως επιτυχημένη, λαμβανομένων υπ’ όψιν των  δυσφημιστικών δημοσιευμάτων κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κάθε άλλο παρά βοήθησαν στην βελτίωση των τουριστικών μεγεθών.»



Ο κ. Καραμπλιάς εκτιμά ότι εφόσον ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση της Μόριας και σταματήσουν τα αρνητικά σχόλια, η επόμενη χρονιά, με βάση και τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για το 2019, προβλέπεται ακόμη καλύτερη.

Παράλληλα, αναφέρεται και στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό, «προκειμένου να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Προσπάθεια που απέδωσε καρπούς. Τα θετικά σχόλια των τουριστών για το νησί είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. Το 2019 θα είναι σίγουρα καλύτερο.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκος Μόλβαλης, σχολίασε: Οι εκτιμήσεις μας για μία καλύτερη χρονιά που θα περάσει τις 55.000 αφίξεις από ευρωπαϊκές πτήσεις τσάρτερ που κάναμε τον Φεβρουάριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία(62.000 αφίξεις περίπου ως τέλος σεζόν). Το ζητούμενο πλέον είναι η σταθεροποίηση και η προσέγγιση των αφίξεων της προμεταναστευτικής περιόδου και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρεται ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ποιοτικότερα στοιχεία ανά επισκέπτη και με καλύτερη αγοραστική δύναμη.Έχουμε δρόμο ακόμη αλλά μπορούμε με αισιοδοξία και προσπάθεια να τα καταφέρουμε.»