Με αθλητές από την Λέσβο και την ολυμπιονίκη Ο. Φιασκα οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στο νησί της Κω


στις  20 και 21 Οκτωβρίου 2018.


Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  και ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κω και τις Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και Χίου -Σάμου διοργανώνουν  και φέτος  τους «30ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου» στο νησί της Κω,   στις  20 και 21 Οκτωβρίου 2018.

Οι αγώνες   θα διεξαχθούν στο Δημοτικό  Στάδιο Κω «Ανταγόρας» και η τελετή έναρξης των αγώνων είναι το Σάββατο  20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 16.00.

Φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου θα έχουν επετειακό και εορταστικό χαρακτήρα καθώς κλείνουν 30 χρόνια σύγχρονης Ιστορίας.

Αθλητές και αθλήτριες, που έχουν διακριθεί και ξεκίνησαν την πορεία τους από τα νησιά του Αιγαίου θα τιμηθούν από τους διοργανωτές.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου αποτελούν το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Οι αγώνες αυτοί, με την ετήσια διεξαγωγή τους έγιναν αιτία ώστε να δημιουργούνται σε πολλά από τα νησιά που διεξάγονται άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις (νέα σύγχρονα στάδια ή ανακατασκευή των παλαιών) και να εφοδιάζονται με αθλητικά όργανα, που βοηθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και αποτελούν πόλο έλξης για τη νεολαία των νησιών του Αιγαίου. Η κατασκευή ολοκληρωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία όλο και περισσοτέρων αθλητικών σωματείων και την αλματώδη ποσοτική και ποιοτική άνοδο του Αιγαιοπελαγίτικου αλλά και του Ελληνικού στίβου συνολικά.

Συνολικά φέτος θα συμμετέχουν 600  αθλητές και αθλήτριες, από 16 νησιά του Αιγαίου, εκ των οποίων οι 60 αθλητές-τριες, περίπου, ειδικών ικανοτήτων.