Όταν η ΤΙΤΑΝ που αποχωρεί από την Ελλάδα δώριζε 150 τόνους τσιμέντου στην σεισμόπληκτη Λέσβο (PICS)

Ενας ακόμη από τους ελληνικούς -και δη ιστορικούς- επιχειρηματικούς κολοσσούς, η Α.Ε. Τσιμέντων TΙΤΑΝ, αλλάζει έδρα, φεύγοντας ουσιαστικά από την Ελλάδα, δείχνοντας ότι δεν εμπιστεύεται πλέον την ελληνική οικονομία.


Οπως ανακοινώθηκε από την Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, υπεβλήθη από την TITAN Cement International S.A. προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής  των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ με νέες μετοχές της δεύτερης.

Σκοπός της Πρότασης είναι η διευκόλυνση της εισαγωγής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ σε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Euronext Βρυξελλών, με στόχο την ενίσχυση της ανεξάρτητης διεθνούς αναπτυξιακής του πορείας.



Η δωρεά στην Λέσβο….

Εκατόν πενήντα τόνους ενσακισμένου τσιμέντου παρείχε η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ στη σεισμόπληκτη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες σε κτίρια δημοσίου συμφέροντος.

Η Εταιρία, όπως είχε γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές, μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου θα πρόσφερε την ποσότητα αυτή στο Δήμο Λέσβου για την άμεση αποκατάσταση των πιο σημαντικών κτιριακών προβλημάτων σε Δημόσια ή Δημοτικά κτίρια, καθώς και σε έργα που αφορούν υποδομές, με στόχο την ανακούφιση των κατοίκων του νησιού.

H δωρεά αυτή εντασσόταν τότε στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που λάμβανε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ για την υποβοήθηση και υποστήριξη πληγέντων από φυσικές καταστροφές στη χώρα μας. 

Η εταιρεία πρόσφερε συνολικά ποσότητα 150 τόνων τσιμέντου (5 φορτία) στο Δήμο Λέσβου, για την άμεση αποκατάσταση των πιο σημαντικών κτιριακών προβλημάτων σε Δημόσια ή Δημοτικά κτίρια, καθώς και σε έργα που αφορούν υποδομές, με στόχο την ανακούφιση των κατοίκων του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μάλιστα είχε ευχαριστήσει δημόσια την εταιρεία «ΤΙΤΑΝ», για την σημαντική αυτή δωρεά που αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική της ευθύνη, ευαισθησία και αλληλεγγύη, βοηθώντας σημαντικά τον Δήμο Λέσβου στην προσπάθεια που καταβάλει για την όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 12ης Ιουνίου.

**Φώτο από την τότε παραλαβή του φορτίου με τσιμέντα στον Δήμο Λέσβου