11η Εθελοντική Αιμοδοσία Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου

Το Δέντρο της Ζωής


Πολλές φορές (αν όχι πάντα) τα λόγια και τα έργα των παιδιών, χάρη στην αγνή σκέψη τους και στην ανεπιτήδευτη ειλικρίνειά τους, έρχονται να φωτίσουν την αλήθεια, να ομορφύνουν τα όνειρά μας, να αναδείξουν τις ανθρωπιστικές αξίες!

Τον περασμένο Μάη, μετά από σχετική ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού μας Σχολείου για την Εθελοντική Αιμοδοσία, κεντρίσαμε το ενδιαφέρον των παιδιών και τα προτρέψαμε να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για τον κοινωνικό ρόλο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πάνω σε ζωγραφικό χαρτί. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας!

Σκεφτήκαμε λοιπόν, από τώρα και στο εξής, στο σχεδιασμό των αφισών των επόμενων Αιμοδοσιών μας να αξιοποιήσουμε τα ζωγραφικά έργα που είχαν φτιάξει τα παιδιά μας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αφήνοντας κατά μέρος τις δικές μας …περισπούδαστες φιοριτούρες.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με το έργο της μαθήτριας της Ε΄ τάξης Κατερίνας Κοντή που με την παιδική της φαντασία έπλασε μια πολύ παραστατική εικόνα: Όπως το δέντρο ρουφά από τη γη τους θρεφτικούς χυμούς που θα το κάνουν να καρποφορήσει, έτσι και το Δέντρο της Ζωής αντλεί από την Εθελοντική Αιμοδοσία το ζωογόνο αίμα που θα σώσει ζωές!

Στις επόμενες Αιμοδοσίες θα αξιοποιήσουμε και άλλα ζωγραφικά έργα.


Την άλλη Κυριακή από τις 9 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα να μην λείψει κανείς από το καθιερωμένο προσκλητήριο στο Γυμνάσιο Αγιάσου. Την προσεχή Τετάρτη, 9 πμ – 12 μ, προληπτική εξέταση αιματοκρίτη για νέους αιμοδότες στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου.