Στον Δήμαρχο Λέσβου οι Δήμαρχοι Αδραμυτίου, Περγάμου και οι πρώην Δήμαρχοι Δικελί, Διδύμων, Τσάνκαγια, και η πρώην Βουλευτής Zeynep Altiok


συνοδευόμενοι από μέλη της κίνησης Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο


Με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, συναντήθηκαν χθες το πρωί οι Δήμαρχοι Αδραμυτίου Kamil Saka, Περγάμου Mehmet Gonenc και οι πρώην Δήμαρχοι  Δικελί Osman Osguven, Διδύμων Mehmet Soysalon, Τσάνκαγια Bulent Tanik, καθως και η πρώην Βουλευτής Zeynep Altiok, που βρίσκονται στη Λέσβο συνοδευόμενοι από μέλη της κίνησης Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο.

Οι Δήμαρχοι που είναι μέλη της Ένωσης για την Ειρήνη στο Αιγαίο, αλλά και η βουλευτής, αφού εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους για τις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές της Ανατολικής Αττικής ζήτησαν από το κ. Γαληνό να μεσολαβήσει ώστε να βοηθήσουν με όποιο τρόπο είναι εφικτό και χρήσιμο τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι. Επεσήμαναν, παράλληλα, ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές, είναι πολύ σημαντική και αναγκαία. 

Ο κ Γαληνός ευχαρίστησε θερμά τους Δημάρχους για την εξαιρετικά σημαντική αυτή πρωτοβουλία και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αξία και τον θετικό αντίκτυπο τέτοιων ενεργειών στην θεμελίωση ουσιαστικών σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Ανέφερε, τέλος, ότι θα μεταβιβάσει στους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν καθώς και στους αρμόδιους φορείς τα όσα του είπαν, κάνοντας τις ανάλογες επαφές.

Οι Τούρκοι Δήμαρχοι ευχαρίστησαν τον κ. Γαληνό για την γόνιμη αυτή συνάντηση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.