Τι ειπώθηκε στις συναντήσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Δήμαρχο Λέσβου και την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (pics)


Περιοδεία στην Μυτιλήνη πραγματοποίησε χτες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά


Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κα Φώφη Γεννηματά.

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης, ο κ. Γαληνός, έκανε αναλυτική περιγραφή βασικών ζητημάτων που αφορούν το νησί μας, με έμφαση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ο κ. Γαληνός τόνισε την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι ένα μείζον πρόβλημα που απαιτεί αποφάσεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. «Η Λέσβος δεν μπορεί να αντέξει άλλο βάρος, για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης. Πρέπει να δοθεί άμεσα βιώσιμη λύση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.

Συνεχίζοντας, εξέθεσε τις αναπτυξιακές και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ληφθεί και υλοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή, ζητώντας τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και την θετική παρέμβασή της κας Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο. Ειδικότερα για το προσφυγικό μεταναστευτικό, είπε ότι συμφωνεί με θέσεις του Δημάρχου, και επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου και όλων των νησιών.

Η συνάντηση με την Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνα Καλογήρου

Χτες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από κομματικά στελέχη, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδίως το προσφυγικό- μεταναστευτικό και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου έδωσε ως ενθύμιο στην κα. Γεννηματά αντίγραφο πήλινης πυξίδας του 5ου π.Χ. αιώνα που βρέθηκε στο Ιερό των Καβείρων στη Λήμνο.

Στη Γέρα βρέθηκε ακολούθως η Φώφη Γεννηματά όπου επισκέφθηκε το Μουσείο Βρανά, και ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Λέσβο χτες το βράδυ με ομιλία σε πολιτική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης.