Πλήθος κόσμου στο Παλαιό Φάληρο-Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση “Λέσβος μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο” (PICS, VIDS)


Οι Λέσβιοι της Αττικής και όχι μόνο έδωσαν το εντυπωσιακό παρόν τους στο «Λεσβιακό Αντάμωμα»


Εννέα σύλλογοι της Λέσβου με έδρα τους την Αθήνα ένωσαν τις ιδέες τους, τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για το νησί μας και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Π.Φαλήρου και του Δήμου Λέσβου έδωσαν μια απο τις ομορφότερες εμπειρίες που μπορούσατε να έχετε στις 23/9 στην προβλήτα του Μπάτη στο Π.Φάληρο γνωρίζοντας τις ομορφιές ,τον πολιτισμό, τους χορούς, τα τραγούδια και τα απαραίτητα συνοδευτικά παραδοσιακών μας γεύσεων σε συνδυασμό με το νέκταρ του νησιού μας το γνωστό σε όλους ούζο.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση με τίτλο: «ΛΕΣΒΟΣ, ΜΙΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», που διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο Παλαιό Φάληρο σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου. 

Οι περισσότεροι Βρισαγώτες της Αθήνας έδωσαν το παρόν, κάθισαν παρέες, όπως θα έκαναν στον Πλάτανο, κι έμειναν ως το τέλος της γιορτής. Τα χορευτικά τμήματα και οι χορωδίες μάς ταξίδεψαν στους ρυθμούς της παράδοσής μας και τα κεράσματα που προσφέρθηκαν από τους εννιά συλλόγους που συμμετείχαν φανέρωσαν ότι η Λέσβος μας είναι και γευστικός παράδεισος. 

Η Βρίσα ήταν εκεί, μέσω του Συλλόγου της Αθήνας, δηλώνοντας την επιθυμία και την απόφασή μας να μην το βάλουμε κάτω, να συνεχίσουμε, παρά τις δυσκολίες, να ξαναφτιάξουμε και να αναπτύξουμε το χωριό μας.Το περίπτερο του Συλλόγου μας, πρώτο στη σειρά, είχε τραπέζια στολισμένα με κνικάτα τραπεζομάντηλα, που μας διέθεσε η συγχωριανή μας Κική Αθανασίου, και πρόσφερε ποικιλία εδεσματων. 


Για την προσφορά τους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους κάτωθι χορηγούς:

· ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, για τις μεγάλες ποσότητες από νοστιμότατα (ως γνωστόν) παξιμάδια
.
· Το παραγωγό Κωνσταντίνο Παππά για το βιολογικό λάδι «ΒΡΥΣΑ» και τις ωραίες ελιές.
· Την ποτοποιϊα ΕΠΟΜ –PERNOD-RICARD HELLAS για το άφθονο ούζο που διέθεσε, που τιμήθηκε δεόντως.
· Την κυρία Έρση Μαργαρίτη, για τη μεσολάβησή της, ώστε να μας διατεθεί το ούζο.
· Τον κύριο Γιώργο Διακορώνα για τον μαρινάτο γαύρο του, που έγινε ανάρπαστος
.
· Την κυρία Κική Αθανασίου για την πλατσέδα της.
· Την κυρία Τασούλα Μωρατσκέλλη για την πλατσέδα της.

Οι ωραίες αυτές χειροποίητες πλατσέδες επαινέθηκαν από όλους και τιμήθηκαν καταλλήλως.
·
Ευχαριστούμε επίσης και όσους βοήθησαν στη διάθεση των προϊόντων στο περίπτερο, καθώς η συρροή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και η συμβολή των χωριανών και φίλων πολύτιμη.