Απίστευτος: Γ. Κυρίτσης: «Fake news και υπερβολικά όσα γράφονται για την Μόρια - Φταίνε οι κάτοικοι που δεν αφήνουν να γίνει επέκταση του ΚΥΤ»

Ευθύνες στους κατοίκους της Λέσβου επιρρίπτει ο Γιώργος Κυρίτσης για την κατάσταση που επικρατεί στο hot spot της Μόριας.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η Μόρια θα μπορούσε να είχε λυθεί αν η τοπική κοινωνία έδινε την άδεια να επεκταθεί ο χώρος της Μόριας ώστε να υπάρχει περιθώριο να διαχειριστούμε τον παραπάνω κόσμο όταν έχουμε αυξημένες ροές».

Ταυτόχρονα, ο Γ. Κυρίτσης χαρακτήρισε «υπερβολικά μερικά από αυτά που περιγράφει ο Guardian» για τις εικόνες ντροπής από την Μόρια, αποδίδοντας το πρόβλημα στο γεγονός ότι «η δυνατότητα που έχουμε να διοχετεύουμε ανθρώπους στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι αντίστοιχη με τον ρυθμό αφίξεων από τα τουρκικά παράλια».



Όσον αφορά το ερώτημα που πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που έχει λάβει η χώρα μας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι δεν κατευθύνθηκαν όλα τα χρήματα στον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν και κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει την πρακτική «να χρηματοδοτεί όχι απευθείας τα κράτη που υφίστανται την μεταναστευτική πίεση αλλά διεθνείς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζονται όπως η Διεθνής Αμνηστία».

«Όταν τα χρήματα που δίνονται σε μια δουλειά μοιράζονται σε ΜΚΟ με μεγαλύτερο διαχειριστικό κόστος από αυτό του δημοσίου, λιγότερα χρήματα καταλήγουν να κατευθύνονται για τη δουλειά που προορίζονται» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κυρίτσης.

Στην ερώτηση αν γίνονται επαναπροωθήσεις ο κ. Κυρίτσης απάντησε ότι «όταν είναι να γίνουν, γίνονται επαναπροωθήσεις. Υπάρχει μια διαδικασία παροχής ασύλου, μια πολύ λεπτομερής νομική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα για να μην αδικηθεί κάποιος και να μην καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην σύρεται η χώρα σε διεθνή δικαστήρια και να συσσωρεύει καταδίκες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και για το επίμαχο σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι: «Ο Μητσοτάκης έχει νεοφιλελεύθερη ρητορική διανθισμένη με ακροδεξιά ρητορική που αναπτύσσεται στην ανατολική ευρώπη. Δεν συμφωνώ ούτε ως μειωτικό χαρακτηρισμό ούτε ως πολιτική κριτική».

Κατά τον ίδιο «η ΕΡΤ δεν είναι γαλάζιο ή κόκκινο καφενείο, εκφράζονται οι πάντες. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ δεν θα βλέπαμε όσα είδαμε από τη ΔΕΘ Τους πολιτικούς αρχηγούς γιατί μόνο η ΕΡΤ μπορεί να το κάνει αυτό» ενώ όσον αφορά το εμπάργκο του κόμματός του στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ είχε να κάνει ότι αρκετές φορές το κανάλι καταφεύγει στη λογική των fake news. Άλλο αυτό και άλλο διαμαρτύρομαι και κόβω την ΕΡΤ για μια λέξη που είπε ένας δημοσιογράφος».

Πηγή liberal.gr