Δήμαρχος Λέσβου:«Γίνονται όργια στη Μόρια.Από διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο λευκής σάρκας μέχρι βιασμοί».

«Συνεχώς παίρνουμε υποσχέσεις για αποσυμφόρηση της Μόριας αλλά τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λέσβου..


Για τη δραματική κατάσταση στο hotspot της Μόριας μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός κάνοντας λόγια για όργια που γίνονται εκεί και καταγγέλοντας ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Φωνάζω εδώ και δύο χρόνια. Αν θέλουν να μετατρέψουν τη Μυτιλήνη σε φυλακή αυτό δεν είναι εφικτό. Συνεχώς παίρνουμε υποσχέσεις για αποσυμφόρηση αλλά τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο» είπε ο κ. Γαληνός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τελευταία απάντηση που πήρε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχει την ευθύνη λειτουργίας της Μόριας ήταν ότι «προσπαθούν να δώσουν μια λύση αλλά αυτοί που έρχονται είναι περισσότεροι από αυτούς που φεύγουν». «Αυτό δεν ικανοποιεί την τοπική κοινωνία που διάκειται ευμενώς προς την κυβερνητική πολιτική» πρόσθεσε ο δήμαρχος Λέσβου.

Τόνισε, δε, ότι έχει καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου «επειδή γίνονται τα όργια στη Μόρια διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σάρκας και βιασμοί».



Αναφερόμενος, μάλιστα, στο βίντεο-γροθιά του Al Jazeera για όσα συμβαίνουν στη Μόρια, ο Σπύρος Γαληνός σημείωσε ότι «δεν δικαιούται κανείς να πέφτει από τα σύννεφα».
Παράλληλα κατήγγειλε ότι «έχουν αφήσει ανεξέλεγκτα ακραία στοιχεία τα οποία βυσοδομούν, συκοφαντούν, υβρίζουν και σε βάρος μου επειδή είμαι το εμπόδιο για να επικρατήσει ο φασισμός».

«Κατηγορώ την κυβέρνηση γιατί δεν θωρακίζει εγκαίρως την τοπική κοινωνία και παράλληλα δεν φροντίζει να βελτιωθούν οι όροι λειτουργίας της δομής της Μόριας» είπε ο κ. Γαληνός και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να επικαλούνται τη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για το ένα πράγμα (σ.σ. την αποσυμφόρηση μέσω μετακινήσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα). Η συμφωνία προβλέπει και τις επαναπροωθήσεις με την ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου».

Κατά τον δήμαρχο Λέσβου «αν λειτουργήσει ο όρος της συμφωνίας και γίνουν μαζεμένες επαναπροωθήσεις, αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θέλουν να έρθουν».

Πηγή: protothema.gr