Δήμος Λέσβου «Οι συκοφάντες.. φοβούνται μην ξανακατέβει υποψήφιος δήμαρχος ο Σπύρος Γαληνός..»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις" και επειδή  "όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται" οι Καππαδόκες μη μπορώντας να συγκρατήσουν την χαρά τους φανερώθηκαν. Και τι είπαν; όπως κάθε πολιτικός συκοφάντης ψέματα προκειμένου να παραποιήσουν την αλήθεια την οποία και γνωρίζουν με μόνο στόχο να πλήξουν τον Γαληνό!

Τον Γαληνό που τους χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος το 2014 και τον οποίον φοβούνται μην το ξανακάνει στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές και πάνε χαμένα τόσα χρόνια αναμονής τους στην κομματική επετηρίδα. Έτσι επιστρατεύουν εδώ και καιρό διάφορους "πρόθυμους" που ανήκουν είτε στον χώρο της παραδημοσιογραφίας, είτε στη κατηγορία των μωροφιλόδοξων κάθε λογής, προκειμένου να πείσουν τον Λεσβιακό λαό τον οποίον θεωρούν ότι έχει μνήμη χρυσόψαρου, χρησιμοποιώντας μια σειρά από ψέματα και συκοφαντίες, για να εξασφαλίσουν τις ποθούμενες καρέκλες τους στην όποια εξουσία. Όλοι μαζί σε συντεταγμένη υπηρεσία, με συγκεκριμένες "ειδικότητες" και οργανωμένα.

 Όταν όμως είδαν  πως η "καραμέλα" του προσφυγικού που τόσο καιρό χρησιμοποιούσαν  δεν απέδιδε για να υποδαυλίζει μίση και μη έχοντας άλλα να προσάψουν στην Δημοτική Αρχή μιας και ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν έκανε ο Γαληνός τον πόλεμο στην Συρία, ότι δεν έκανε ο Γαληνός τον εμφύλιο στο Αφγανιστάν, ότι δεν ξεκλήρισε ο Γαληνός τους πόρους της Αφρικής δημιουργώντας ορδές πεινασμένων και διωκόμενων και δεν μίσθωσε ο Γαληνός καράβια για να φέρει στην Λέσβο αυτούς τους κατατρεγμένους από πολέμους, φτώχεια, πολιτικά και θρησκευτικά καθεστώτα, αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το σενάριο τους.

Το επόμενο σενάριο: "ο Γαληνός έχει Μ.Κ.Ο και τα παίρνει από Μ.Κ.Ο ή του έκαναν βίλα"- με διευρυμένα πρόσωπα  να συμμετέχουν εναλλάξ στο σήριαλ, όπως ο γιός του, συνεργάτες του κ.λ.π. Όταν ούτε και αυτό μακροημέρευσε, κατάλαβαν ότι, όπως όλα τα “σενάρια” και αυτό είχε ημερομηνία λήξης. Έτσι τώρα προσποιούμενοι ότι πάσχουν από αμνησία, υστερική τύφλωση ή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, εξαπολύουν νέα ψέματα, έμπλεοι από φόβο νέας καθόδου του Σπύρου Γαληνού στις εκλογές. Όσο και εάν οι φοβισμένοι είναι για εμάς αξιολύπητοι, απαντάμε για δυο και μόνον λόγους: γιατί είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε και επιτελούμε ως Δημοτική Αρχή και γιατί οφείλουμε να υπερασπιστούμε την κρίση και την αξιοπρέπεια των συμπατριωτών μας που κάποιοι τους θωρούν χρυσόψαρα.
           
Σε ότι αφορά την μνήμη και την κρίση των συμπατριωτών μας όλοι θυμούνται και αναρωτιούνται:

Τι έκαναν οι σημερινοί “Καππαδόκες” όταν η τότε κυβέρνηση αποφάσισε την δημιουργία του κέντρου στην Μόρια το 2013; ήξεραν ή δεν ήξεραν ότι όταν δημιουργείς ένα Κέντρο Ταυτοποίησης ουσιαστικά δημιουργείς μια  επίσημη “Πύλη Εισόδου”; Ήξεραν ή δεν ήξεραν για τους πολέμους και τις διώξεις στην Μέση Ανατολή και την Αφρική και τα κύματα πεινασμένων και καταδιωκόμενων που υπήρχαν απέναντι, τα οποία διάφοροι (διακινητές- Μ.Κ.Ο- Τουρκιά κ.λ.π.) θα προσπαθούσαν έναντι κέρδους να περάσουν από την Πύλη Εισόδου- Κέντρο Ταυτοποίησης; Εάν ήξεραν και συνέργησαν ακολουθώντας την λογική του κομματικού οπαδού, είναι υπεύθυνοι για αυτό που βιώσαμε ως Δημοτική Αρχή και την κρίση που διαχειριστήκαμε ως τόπος συνολικά. Εάν δεν ήξεραν ή δεν διέθεταν την  στοιχειώδη ευφυία πρόβλεψης- απαραίτητο στοιχείο για τους έχοντες σχέση με τα κοινά-, είναι απλά ανίκανοι και επικίνδυνοι  για τον τόπο μας. Συγκριτικό στοιχείο: η Ρόδος. Ουδέποτε επέτρεψαν οι έχοντες θεσμικό ρόλο στο νησί να δημιουργηθεί Κέντρο Ταυτοποίησης. Έτσι αν και πολύ κοντά στα Τουρκικά παράλια, η Ρόδος, δεν αποτελεί τόπο αποβίβασης αιτούντων άσυλο.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που όντας ανίκανοι να υπερασπιστούν τον τόπο τους αλλά τόσο ικανοί να υπερασπίζονται με ψέματα και συκοφαντίες τον εαυτό τους, σήμερα ψέγουν την Δημοτική Αρχή Γαληνού γιατί έβαλε τάξη στο χάος  του 2015 όταν το λιμάνι και η πόλη της Μυτιλήνης ήταν σε τραγική κατάσταση με εξαθλιωμένους και κυνηγημένους ανθρώπους να κοιμούνται πεινασμένοι στα πάρκα και στις πλατείες. Πόσο κακόμοιρος και μικρόψυχος πρέπει να είσαι  για να μην αναγνωρίζεις ακόμα και στον αντίπαλο σου ότι παρά  το ότι δεν είχε την ευθύνη αλλά ούτε και την αρμοδιότητα, με μια απούσα Κυβέρνηση, μόνη η Δημοτική Αρχή συνεπικουρούμενη από τους Δημότες της κατάφερε να σταματήσει τον Δημόσιο διασυρμό του νησιού και να βάλει τάξη στην αταξία; Πόσο εμπαθής και πόσο φθονερός μπορεί να είναι κανείς ούτως ώστε να μην αναγνωρίζει ότι αυτή ακριβώς η τάξη που βάλαμε μαζί με τους πολίτες ήταν αυτή που πρόλαβε την τεράστια καταστροφή που θα γινόταν στον τουρισμό όταν τα διατεταγμένα σας “τρόλ” και “παραδημοσιογραφικά κέντρα σας” διέσπειραν παντού σε όλο τον κόσμο αποκρουστικές εικόνες τρόμου και απόγνωσης για το νησί ; Πόσο ακραία διψασμένος για εξουσία πρέπει να είσαι όταν οι θέσεις σου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις επίσημες θέσεις της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους δημάρχους για τη διαχείρισή της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης και δήλωσε ξεκάθαρα ότι ακραίος και μισαλλόδοξος λόγος δεν θα γίνει ανεκτός; 

Η Δημοτική Αρχή Γαληνού κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση και με τα όποια λάθη της, είναι υπερήφανη γιατί κατάφερε η Λέσβος να μην θεωρείται τόπος της απανθρωπιάς και της κολάσεως. Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο διαχειρίστηκε την κρίση αυτή αλλά πρότεινε σε όλα τα Ευρωπαϊκά φόρα και στην Κυβέρνηση τρόπους επίλυσης από το 2015:

Καταγραφή στην Τουρκιά και κατ' αναλογία ανάληψη φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, σε όσους το δικαιούνται, μέσα από ασφαλείς δρόμους. Τίποτα δεν άκουσαν, τίποτα δεν διάβασαν οι πάσχοντες από σκόπιμη αμνησία κομματικοί οπαδοί. Ούτε και για τα συλλαλητήρια που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή από κοινού με τους φορείς με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού, την οποία μέχρι σήμερα συνεχίζει σε όλα τα φόρα να διεκδικεί! Έτσι  κάποιοι ορμώμενοι από φθόνο, φόβο, σκοπιμότητα, μωροφιλοδοξία και όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία,   κάνουν επιθέσεις γιατί υποδεχθήκαμε τον Πάπα, ή γιατί βάλαμε τάξη στο χάος, ή γιατί ο Δήμαρχος ήταν στο Συνέδριο υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό και έθεσε τα προβλήματα του τόπου- την ίδια στιγμή που σύσσωμη η υπόλοιπη Δημοτική Αρχή παρευρισκόταν στο Συλλαλητήριο για το ΦΠΑ- , ή γιατί δεν κάναμε τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας στο νησί, επιδεικνύοντας σκόπιμα πολιτική άνοια και εμπάθεια προκειμένου να παρασύρουν τους πολίτες και να εξασφαλίσουν “καρέκλες”.

Σε όλους αυτούς έχουμε να δώσουμε μια συμβουλή:

Κύριοι, μην υποτιμάτε άλλο τους πολίτες. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι το 2015 όταν πάνω από ένα εκατομμύριο δυστυχισμένοι άνθρωποι πέρασαν στην Λέσβο από την “Πύλη” που εσείς συνεργήσατε να δημιουργηθεί στο νησί μας, αυτή η Δημοτική Αρχή μαζί με τους πολίτες αυτού του τόπου έκανε τα πάντα προκειμένου αυτή η “Πύλη”  να μη γίνει Πύλη της Κολάσεως και για τον τόπο αλλά και για τους δυστυχισμένους! Είμαστε υπερήφανοι κύριοι όχι μόνο γιατί βάλαμε τάξη στο χάος, όχι μόνο γιατί γίναμε παντού γνωστοί ως το νησί της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς αλλά και γιατί δεν επιτρέψαμε η κρίση αυτή που αντιμετωπίσαμε να γίνει η ταφόπλακα του τουρισμού. Έτσι σε συνεργασία με άλλους φορείς και με στοχευμένες ενέργειες καταφέραμε η Λέσβος την φετινή χρονιά να έχει σημαντική αύξηση επισκεπτών σε σχέση με την προηγούμενη τόσο στις διεθνείς πτήσεις όσο και στις δύο πύλες εισόδου καθώς και στον επιβατικό λιμένα Μυτιλήνης. Την ίδια στιγμή που το Ηράκλειο για παράδειγμα- διαχρονικός τόπος  με μια ασύγκριτη υποδομή στον τουρισμό- μετράει μείωση όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των ξενοδόχων του κ. Χαλκιαδάκης προχθές.

Ως προς τα υπόλοιπα που αναφέρετε:

Η ιστορία αποδεικνύει ότι εφιάλτες, ανίκανοι, τυχοδιώκτες, ρουσφετολόγοι κ.λ.π. υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα εντός των τειχών κάθε εξουσίας ή μικροεξουσίας, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους εκτός των τειχών έχοντας σκοπιμότητες και φιλοδοξίες να αρπάξουν καρέκλες, βάλουν κατά του κάθε επικεφαλής που δεν τους κάνει τα χατίρια. Ευτυχώς στην παράταξη μας η αναλογία τους ήταν μικρή και έτσι με όποιο κόστος και αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη ο Σπύρος  Γαληνός, με τον τρόπο του, τους έδειξα την πόρτα της εξόδου. Κάτι που βεβαίως δεν εξέπληξε όσους  γνωρίζουν την πολιτική του πορεία μιας και δεν υπολόγισε ποτέ το πολιτικό κόστος προκειμένου να υπηρετήσει τα πιστεύω του.

Στο ότι εσείς τίποτα δεν μάθατε ή δεν ακούσατε για μεγάλα  έργα στο νησί μας προφανώς προέρχεται από την απογοήτευση σας, γιατί φαίνεται ότι εσείς ονειρευόσαστε ως μεγάλα έργα τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας ή το Ταζ Μαχάλ! Όντως έχετε δίκιο. Το λιμάνι του Σιγρίου, το κολυμβητήριο, τα δεκάδες σχολικά κτίρια, τα εκατοντάδες χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης και αγροτικής οδοποιίας, οι αναπλάσεις πάρκων και γηπέδων σε όλο το νησί,  τα τεράστια έργα υποδομών της ΔΕΥΑΛ και πολλά περισσότερα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι μεγάλα έργα αν συγκριθούν με τους Κρεμαστούς Κήπους ή το Ταζ Μαχάλ. Πέραν τούτου βεβαίως και για σας δεν είναι έργο ότι το νησί παίρνει τα εύσημα για την καθαριότητα, τον ευπρεπισμό, τον φωτισμό, τις δομές φτώχιας και πρόνοιας, τις εκδηλώσεις πολιτισμού,  κ.λ.π.

Ακούστε κύριε Καραγεωργίου και οι συν αυτώ,

Μπορείτε να συνεχίσετε ανενόχλητοι από εμάς την κατρακύλα των ταλιμπάν του λαϊκισμού και κάθε άλλου ....“ισμού” που έχετε επιλέξει. Εμείς ως Δημοτική Αρχή κατανοούμε ότι είστε πάλι σε πανικό. Για τους ίδιους λόγους.

Επειδή όμως με την στάση σας ζημιώνεται όχι μόνο το κόμμα σας, αλλά προσβάλλετε και τους κατοίκους του τόπου μας θεωρώντας τους “κρετίνους” και “εκλογική μάζα”, σας καλούμε να αφήσετε, επιτέλους, τον δρόμο της συκοφαντίας, του ψέματος, της λάσπης, της δολοφονίας χαρακτήρων και της πατριδοκαπηλίας.