Χαρ. Αθανασίου: «Τι μέτρα θα λάβετε κ υπουργέ για την άμεση στελέχωση του τμήματος του τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης;»


Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Χαρ. Αθανασίου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο για τα «Προβλήματα υποστελέχωσης του Νεφρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης».


Επισυνάπτουμε το κείμενο της ερώτησης:

 Μυτιλήνη, 17-09-2018
Ερώτηση
Προς: τον Υπουργό Υγείας  κ. Ανδρέα Ξάνθο

Θέμα: «Προβλήματα υποστελέχωσης Νεφρολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης»
Κύριε Υπουργέ,

Από το  τεράστιο πρόβλημα  υποστελέχωσης  των δομών δημόσιας υγείας, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και το  νεφρολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που στελεχώνεται αυτή τη στιγμή με μόνο ένα γιατρό νεφρολόγο. Οι ασθενείς αισθάνονται αβοήθητοι, γιατί είναι λογικό ένας γιατρός να μη μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλο όγκο περιστατικών.

Επιπλέον, σε μια περίοδο που το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης δέχεται μεγάλη πίεση από τις αυξανόμενες και πάλι μεταναστευτικές ροές και παρόλο που βρισκόμαστε στο τέλος της θερινής περιόδου, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το νησί της Λέσβου, και αρκετοί απ΄ αυτούς χρειάζονται τις υπηρεσίες  του νεφρολογικού  τμήματος, πέρα από τους  85 μόνιμους αιμοκαθαιρόμενους, που βρίσκονται εκεί σε καθημερινή βάση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Τι μέτρα θα λάβετε για την άμεση στελέχωση του τμήματος του τεχνητού νεφρού;

Πώς προτίθεστε να επιλύσετε άμεσα την έλλειψη νεφρολόγου, εξειδικευμένου προσωπικού του νεφρολογικού τμήματος Μυτιλήνης και γενικότερα των προβλημάτων του τεχνητού νεφρού;

Ο ερωτών   Βουλευτής
Χαράλαμπος Αθανασίου