Ελεύθεροι οι έξι «νταήδες» για την επίθεση σε νεαρούς που ζωγράφιζαν Ελληνική σημαία στη Μυτιλήνη- Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Πλημμελήματα τα κακουργήματα που τους αποδίδονταν κατά την Εισαγγελία

Ενώπιον της Εισαγγελίας της Μυτιλήνης βρέθηκαν χθες το πρωί έξι άτομα νεαρής ηλικίας, μεταξύ των οποίων κάποιοι με κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές τα μεσάνυχτα, μεταξύ ομάδων νεαρών στη βόρεια παράκαμψη της νησιωτικής πόλης, στο ύψος του νεκροταφείου της Αγίας Κυριακής.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξαν με μήνυση τους τέσσερις νεαροί, προχθές μετά τα μεσάνυχτα και ενώ ζωγράφιζαν μια μεγάλων διαστάσεων ελληνική σημαία, δέχθηκαν την επίθεση των έξι ατόμων.

Μετά από κλήση στην Αστυνομία ενός εκ των τεσσάρων, οι έξι συνελήφθησαν και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν κράνη και κοντάρια με σημαίες. Εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατά περίπτωση, οι βαρύτατες κατηγορίες της ληστείας από κοινού και των διακεκριμένων κλοπών (γιατί καταγγέλθηκε δια της βίας αρπαγή πορτοφολιού), της απόπειρας σωματικών βλαβών, της απόπειρας βαριών σκοπούμενων σωματικών βλαβών, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως έγινε γνωστό και μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η Εισαγγελική Αρχή διαπίστωσε αναντιστοιχία μεταξύ των μέσων απόδειξης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και των αδικημάτων για τα οποία θεμελιώθηκε η ανακριτική υποψία και με τα οποία παραπέμφθηκαν από την Αστυνομία.

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμφθηκαν, αντικαταστάθηκαν με άλλα πλημμεληματικού χαρακτήρα, οπότε και τους άφησε ελεύθερους, παραπέμποντάς τους σε τακτική δικάσιμο το Σεπτέμβριο του 2019.

Πέρα των παραπάνω, όπως έγινε γνωστό και μεταφέρεται σχετικά, εναντίον των τεσσάρων σχηματίζεται δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και για ό,τι άλλο προκύψει κατά την προανάκριση.



Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Έκνομες ενέργειες ατόμων στην πόλη της Μυτιλήνης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας από 20 έως 28 ετών, για τα αδικήματα, της απειλής, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για αξιόποινη πράξη κατά της ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι έξι (6) προαναφερόμενοι δράστες με τη συνδρομή τεσσάρων (4) ακόμη ατόμων αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με τέσσερις (4) έτερους ημεδαπούς, ηλικίας από 27 έως 32 ετών, χθες (17-09-2018) στην πόλη της Μυτιλήνης.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι δέκα (10) πρώτοι εκ των ανωτέρω, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, απείλησαν και αποπειράθηκαν να χτυπήσουν από κοινού με ξύλινα ρόπαλα τους τέσσερις (4) τελευταίους,  προκάλεσαν φθορές σε δύο οχήματά τους και αφού αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ, ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το τσαντάκι με το σύνολο του χρηματικού ποσού, καθώς και έξι (6) ξύλινα ρόπαλα, έξι (6) κράνη, κουκούλα τύπου «full face», γάντια και μια μπαλακλάβα, αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν.

Δικογραφία σχηματίσθηκε επίσης και σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας από 27 έως 32 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, καθόσον όπως διακριβώθηκε, προκάλεσαν από κοινού φθορές σε δημόσιο χώρο με τη χρήση μπογιάς.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.