Συνταξιούχοι Λέσβου «Διαμαρτυρία για κλείσιμο ιαματικών πηγών Λέσβου»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σα να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας, την πλήρη υποβάθμισή του σε όλους τους τομείς, ειδικά στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διαμαρτυρίες επί διαμαρτυριών και κανένας από τους κυβερνητικούς παράγοντες να μην συγκινείτε,  αφήνοντας εργαζόμενους και συνταξιούχους στην ουσία χωρίς καμιά κάλυψη. Στην αγροτική οικονομία που πάει από το κακό στο χειρότερο, η φετινή παραγωγή όπως λέγεται, έχει σχεδόν καταστραφεί από το δάκο, λόγω ανικανότητας να κάνουν τους ψεκασμούς έγκαιρα. Στο κλάδο της κτηνοτροφίας, όπου το γάλα οι έμποροι το αγοράζουν 0,70 λεπτά το λίτρο, ενώ την ίδια ώρα τα γαλακτοκομικά προϊόντα πουλιούνται πανάκριβα !! Αλλά και ο περιβόητος τουρισμός, που τόσα πολλά λέγονται σε συσκέψεις, συναντήσεις κ.λπ. έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
 
Τώρα μας ήλθε και κάτι αναπάντεχο, που συμπληρώνει «το πάζλ» της πολυδιαφημιζόμενης «ανάπτυξης», τα ιαματικά λουτρά στα οποία εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πήγαιναν κάθε χρόνο και έκαναν τα μπάνια τους και ανακουφίζονταν από διάφορες παθήσεις απειλούνται με κλείσιμο και αυτό γιατί δεν είχανε λέει άδεια λειτουργίας. Τόσα χρόνια θέλουμε να ξέρουμε πως λειτουργούσαν; Αν δεν είχαν άδεια τόσα χρόνια, γιατί δεν φρόντιζαν οι αρμόδιοι να βγάλουν;

Έτσι στερούνται οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τα μπάνια τους που  βέβαια προπληρώνονταν από τις κρατήσεις τους.

Είναι γνωστό ότι οι λουτροθεραπείες άρχιζαν την περίοδο φθινόπωρο-  άνοιξη και το νησί, πέρα από τους ντόπιους, δεχότανε και επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας, γιατί οι ιαματικές πηγές του νησιού μας θεωρούνται από τις πιο θεραπευτικές της Ευρώπης. Όλος αυτός ο κόσμος που ερχόταν μετά την καλοκαιρινή σεζόν και διεύρυνε την τουριστική περίοδο, άφηνε αρκετά χρήματα σε μια σειρά επαγγέλματα, τονώνοντας την οικονομία του τόπου.

 Τι έκαναν οι φορείς του τόπου μπροστά σε αυτό το γεγονός, ειδικά οι φορείς του τουρισμού; ΤΙΠΟΤΑ. Αυτή είναι η ανάπτυξη που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση μέσω του Πρωθυπουργού στο πρόσφατο Συνέδριο (φιέστα) που έκανε το Μάη στη Μυτιλήνη.
 
Μας ανησυχεί αρκετά το γεγονός και αναρωτιόμαστε, μήπως τα ιαματικά λουτρά του τόπου μας μπαίνουν σε τροχιά ξεπουλήματος, όπως και τόσα και τόσα άλλα;
 
Οι πηγές αυτές λειτουργούσαν και αποτελούσαν πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πηγή πλούτου για την οικονομία μας. Ενώ θα έπρεπε να ανακαινιστούν οι υποδομές τους, να εκσυγχρονιστούν για να λειτουργήσουν καλύτερα, απειλούνται με λουκέτο. Αλλά ας μην στεναχωριόμαστε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έδωσε το ισοδύναμο, ένα μέτρο κοροϊδία.
 
Ανοίξτε αμέσως τα ιαματικά λουτρά, εκατοντάδες άνθρωποι Λέσβιοι και ξένοι περιμένουν να τα επισκεφτούν και μάλιστα όλο το χρόνο. Οι ιαματικές πηγές του νησιού μας  δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση. Αφήστε και κάτι όρθιο, μην τα ισοπεδώνετε όλα!!!!

                          ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ