Προσκυνηματικη επίσκεψη στην Λέσβο για τον Σύλλογο της Θεόπετρας


Εκδρομή στο όμορφο νησί της Μυτιλήνης, όπου μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πολλούς προσκυνηματικούς προορισμούς, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θεόπετρας.


Όπως μας αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παπακώστας, το mini bus αναχώρησε την Κυριακή το απόγευμα από το χωριό με 18 άτομα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το καράβι αναχώρησε από την Καβάλα και οι εκδρομείς έφθασαν στη Μυτιλήνη στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας.

Προσκύνησαν στο µοναστήρι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και στη συνέχεια τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο τους.

Το απόγευµα το πρόγραμμα είχε βόλτες στο λιµάνι στη Μυτιλήνη όπου ο καθένας είχε τις επιλογές του: άγαλµα της ελευθερίας, προσκύνηµα στον Άγιο Θεράποντα και στο σκήνωμα του Αγίου Θεόδωρου του Βυζάντιου που είναι και ο πολιούχος της Μυτιλήνης κ.ά.

Η επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν το χωριό Μανταµάδος, όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μανταµάδων, ένα από τα παλαιότερα προσκυνήµατα όχι της Λέσβου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, αφιερωµένο στον προστάτη του νησιού Ταξιάρχη.

Επόµενος σταθµός ήταν ο Μόλυβος Μανταµάδου που είναι από τους οµορφότερους οικισµούς της Λέσβου, µε το γραφικό λιµανάκι τα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια και τα αρχοντικά σπίτια.
Ακολούθησε επίσκεψη στο όµορφο χωριό Πέτρα µε τη χρυσή αμμουδιά και με την Παναγία τη Γλυκοφιλούσα στον Βράχο µε τα 114 σκαλοπάτια.

Επόµενος σταθµός µετά από ένα πέρασµα από την Καλλονή (φηµίζεται για τις καλύτερες σαρδέλες) ήταν το χωριό Αγιάσος, όπου οι εκδρομείς προσκύνησαν την θαυµατουργή εικόνα της Παναγίας της Αγιάσου, που την έκανε ο Ευαγγελιστής Λουκάς µε µαστίχα και κερί.

Την τρίτη ημέρα επισκέφθηκαν το χωριό Βαρειά όπου βρίσκεται το Μουσείο του ζωγράφου Θεόφιλου και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Λίγο πριν την αναχώρηση στον ελεύθερο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους κάποιοι εκδρομείς επισκέφθηκαν το Κάστρο της Μυτιλήνης που είναι το µεγαλύτερο των Βαλκανίων.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Παπακώστας αναφέρει τα εξής:

«Ήταν μια όμορφη εκδρομή που το ευχαριστηθήκαμε όλοι διότι τα είχε όλα. Το Α και το Ω της εκδρομής ήταν ο οδηγός κ. Βασίλης Ταφίλης (Μάγος), που ο σύλλογος τον ευχαριστεί δημόσια για την άψογη οδήγηση και για την προθυμία του να πάμε σε μέρη που δεν ήταν στο πρόγραμμα.

Και τέλος ευχαριστούμε τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδρομή μας, η οποία μετά από πολλά εμπόδια που είχαμε μπροστά μας τελικά πραγματοποιήθηκε και το ευχαριστήθηκαν όλοι.
Ευχαριστούμε και το ταξιδιωτικό γραφείο ΥΠΕΡ ΤOURS του ΚΤΕΛ Τρικάλων και συγκεκριμένα την κ. Βάνα Γκαραγκάνη που επιμελήθηκε το πρόγραμμα, και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη βοήθειά της να πραγματοποιηθεί η εκδρομή.»

Πηγή stagonnews.gr