ΝΟΔΕ Λέσβου: «Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επιδεικνύει για άλλη μία φορά την πολιτική της αδιαφορία απέναντι στη Λέσβο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία και χωρίς ίχνος ντροπής η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επιδεικνύει για άλλη μία φορά την πολιτική της αδιαφορία απέναντι στη Λέσβο και συγκεκριμένα απέναντι στα παιδιά των πληγέντων περιοχών, του νησιού, από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου. .

Το Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου, το Νηπιαγωγείο Τρύγονα, το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς και τμήμα του κτιρίου του ΕΠΑ.Λ. Πλωμαρίου αναμένουν εδώ και μήνες τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017. Ούτε λόγος βέβαια για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Βρίσας.

Ένας χρόνος και κάτι μήνες μαρτυρούν την καρκινοβασία της κυβερνητικής πολιτικής σε ότι αφορά στην παιδεία και στην κοινωνική πολιτική σε μία περιοχή που μόνο ευάλωτη, πλέον, μπορεί να χαρακτηριστεί.  

Οι μαθητές αυτών των σχολείων, θύματα της κυβερνητικής αναλγησίας, είναι αναγκασμένοι για ακόμη μία χρονιά να κάνουν μάθημα στα λυόμενα!

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –ΑΝ.ΕΛ. δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών ή μάλλον δεν θέλει να επενδύσει στο μέλλον αυτού του τόπου και της χώρας γενικότερα αφού ξεχνά ότι η εκπαίδευση και η μόρφωση, σύμφωνα με τον Νέλσον Μαντέλα, είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Το μότο των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενέργειές τους είναι, προφανώς, το : «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» αφού επαναπαύονται σε υποτυπώδεις αίθουσες διδασκαλίες αντί να «τρέξουν» για τις εργασίες που απαιτούνται στα προαναφερθέντα κτίρια.
Αν τους έχει μείνει έστω λίγη σοβαρότητα και ευθιξία  ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας μην διδάξουν για ακόμη ένα έτος την έννοια της κωλυσιεργίας στους μαθητές  !!!

Ο πρόεδρος της
ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Στρατής Καραγεωργίου