Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της ΠΕ Βορείου Αιγαίου στην Μυτιλήνη.. για τον «Ζορμπά»- Αίτημα για διάθεση λεωφορείων για το ΚΥΤ Μοριας

Ο Ζορμπας είναι προ των πυλών της Λέσβου

Ο Ζορμπας είναι προ των πυλών της Λέσβου και η περιφέρεια καλεί στις 14:00 όλους του εμπλεκόμενους φορείς σε έκτακτη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων οπού αναμένονται να πλήξουν την Λέσβο από αύριο πρωινές ώρες..

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δ/ντης γραφείου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και ο δ/κτης του ΚΥΤ Μοριας έχουν κάνει αίτημα ώστε να είναι διαθέσιμα όσα περισσότερα λεωφορεία μπορέσουν ώστε αν χρειαστεί να γίνει άμεση μεταφορά των μεταναστών που ζουν στο ΚΥΤ της Μοριας σε ασφαλές μέρος.

Στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σε λιγο στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναμένεται να οργανώσουν σχέδιο διαφυγής των μεταναστών από το ΚΥΤ της Μοριας και κυρίως εκείνοι που ζουν εκτος οικίσκων και μέσα σε σκηνές γύρω από τον καταυλισμό, η περιφέρεια μαζί με τον Δήμο Λέσβου ψάχνουν για ελεύθερους και διαθέσιμους χώρους διαμονής ώστε αν χρειαστεί να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες.