Τη ζημιά ποιος θα την πληρώσει?


Σε κάθε δουλειά υπάρχει το δούνε και το λαβείν.


Γράφει ο αθλητικογράφος Στρατής Τσιντωτας

Ο εργαζόμενος προσφέρει τις υπηρεσίες του, παράγει έργο και ο εργοδότης του έχοντας απολαβές από αυτές τις υπηρεσίες, πληρώνει τον εργαζόμενο. 

Στην περίπτωση που η παραπάνω αλυσίδα σπάσει, τότε πολύ απλά δεν θα ισχύσει τίποτα από τα δύο. Έτσι αν ο εργαζόμενος δεν παράγει και δεν αποδίδει προς τον εργοδότη και την επιχείρηση, θα πρέπει να απολυθεί. Τον τελευταίο χρόνο έχω μάθει να μην μασάω τα λόγια μου και να μην ωραιοποιώ καταστάσεις. Αυτό θα κάνω και σήμερα.

Παρακολούθησα τον αγώνα του Αιολικού με την ομάδα της Κω. Αν δεν ήξερα ποιος είναι ποιος, φαντάζομαι όπως και οι περισσότεροι,  πως δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβουμε πως η ομάδα που έχασε ήταν μια φιλόδοξη ομάδα Γ Εθνικής που κατά δήλωση της διοίκησης πάει για πρωτάθλημα και η νικήτρια, μια ομάδα του τοπικού στα Δωδεκάνησα. Ο Αιολικός λοιπόν έχασε από έναν Αντίμαχο.  Αλλά αυτή δεν ήταν μια απλή ήττα. Δεν είναι δηλαδή ο αποκλεισμός που σε κάνει να στεναχωριέσαι αν είσαι διοίκηση. Η διοίκηση έχασε την ευκαιρία να ρεφάρει οικονομικά. Και τι εννοώ. Από την αρχή της σαιζόν υπάρχει μια διοίκηση που έχει δαπανήσει ένα σωρό λεφτά, έχει δώσει προκαταβολές, έχει στήσει ένα ρόστερ, έχει κάνει δυο ταξίδια σε Πάτρα και Κω, δαπανώντας 12 χιλιάδες συνολικά και για τα δυο και έχει «ματώσει» πριν καλά – καλά ξεκινήσει η σαιζόν έχοντας και στην αναμονή μια μισθοδοσία αρκετών χιλιάδων ευρώ αυτή την περίοδο. Και ελπίζει πως μετά την Κω, θα παίξει με τον Βόλο στον Ταρλά, θα κόψει εισιτήρια, θα γλυκάνει τον κόσμο της, θα πουλήσει διαρκείας αν η ομάδα παίξει καλά, θα πάρει χορηγίες κτλ. Γιατί καλώς η κακώς, από κάτι τέτοια παιχνίδια «ζεσταίνονται» όλοι. Και εκεί που ελπίζεις σε όλα αυτά, έρχεται η σημερινή εμφάνιση και τα ανατρέπει όλα.  Εμφανίζεται στο γήπεδο μια ομάδα που δεν έχει καταλάβει κανείς που βρίσκεται. Από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο παίκτη.  Και χάνεις το παιχνίδι και μαζί κινδυνεύεις να γκρεμίσεις πριν καλά – καλά ξεκινήσει η σαιζόν όλη την χρονιά. Αποδυτήρια στον Αιολικό δεν υπάρχουν. Ο Ψυρρόπουλος τα έχει «χάσει». 

Ο Βαλιός σήμερα δεν έπαιξε λεπτό γιατί ξέρει κανείς?  Ο Κρητικός είναι στην έξοδο και δεν έπαιξε ούτε με τον Εθνικό, ούτε με την Κω. Τον Κουκουρώνα τον περιμένουν στην γωνία να κάνει λάθος να φύγει. Κάποιοι άλλοι, να μην εκθέσω ονόματα, έχουν ακόμη μεγαλύτερα θέματα με τον προπονητή με τον οποίον έχουν σχέσεις τυπικές. Τα προβλήματα προ ημερών απλά μπήκαν κάτω από  το χαλί. Και μπήκαν γιατί ο Γρυπιώτης δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Έχει δώσει ένα σωρό λεφτά και δεν ήθελε παραμονές Κυπέλλου που περίμενε προκρίσεις και το παραπάνω σενάριο, να τα κάνει όλα άνω – κάτω. Όμως την πάτησε. Είναι φανερό πως ο Αιολικός δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Θα διαλύσει αν συνεχίσει έτσι. Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν τώρα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να φύγει ο Ψυρρόπουλος ή 3-4 παίκτες. Αλλά κάποιος πρέπει να φύγει.

ΥΣ:  Ο Τσουλβατζίδης μετά το σημερινό θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει…

ΥΣ: Και μόνο να ακούς τους φιλάθλους του… Αντίμαχου Κω να φωνάζουν στον διαιτητή «λήξτο μη τους βάλουμε και άλλο», αρκεί να κατανοήσεις την σημερινή ξεφτίλα…

Στρατής Τσιντώτας