«Η Μουσική ενώνει», μεταξύ των μουσικών σχολείων της Μυτιλήνης και του Ντεμίν της Γερμανίας-Στον Δήμαρχο Λέσβου 80 μαθητές του Γερμανικού σχολείου


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μουσική ενώνει»


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μουσική ενώνει», μεταξύ των μουσικών σχολείων της Μυτιλήνης και του Ντεμίν της Γερμανίας, 80 φιλοξενούμενοι στη Λέσβο μαθητές και μαθήτριες του Γερμανικού σχολείου, επισκέφθηκαν χθες στο γραφείο του τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό.
Η πολυπληθής αυτή μουσική σύμπραξη με 160 μαθητές και μαθήτριες, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κορυφώνεται την Τετάρτη Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στη σκηνή του Ρουσέλλειου Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, ερμηνεύοντας έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη και Ξαρχάκου, σε Ελληνικό και Γερμανικό στίχο. 

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν εκπαιδευτικοί του σχολείου του Ντεμίν, ο Διευθυντής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης, καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές και συντονιστές του προγράμματος από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης: Αντώνης Βερβέρης, Ιωάννα Γιαννακού, Μαρία Γκαρτζοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Δανάη Κολέτσα, Χρήστος Παναγιωτάρας, Βανέσσα Παραδεισιάδη και Γιώργος Τριχόπουλος και ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Ζαφειρίου.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή διαμονή και έδωσε μια σειρά από πληροφορίες για το νησί. Τόνισε ιδιαίτερα ότι η Λέσβος είναι ένας ξεχωριστός τόπος, με μοναδικές φυσικές ομορφιές, φιλόξενους ανθρώπους και βέβαια μακρά και πλούσια παράδοση στη μουσική, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα «Η Μουσική ενώνει», διευρύνονται οι πνευματικοί, γνωστικοί και μουσικοί ορίζοντες τους. «Ο Δήμος Λέσβου, πιστεύει σ’ αυτές τις προσπάθειες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του είναι αρωγός και τις ενισχύει ποικιλοτρόπως, αφού προβάλλεται η Λέσβος και το τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο που διαθέτει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός. Ευχήθηκε καλή επιτυχία και τους κάλεσε να μεταφέρουν στην οικογένεια και στους φίλους τους την εμπειρία της επίσκεψής τους στη Λέσβο, ενώ συνεχάρη θερμά τα δυο σχολεία καθώς και όλους όσοι συντέλεσαν στην οργάνωση της σημαντικής αυτής μουσικής συνάντησης. 

Με τη σειρά τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί του μουσικού σχολείου του Ντεμίν ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για τη φιλοξενία και την ενημέρωση που όπως είπαν, τους βοήθησε να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο, αλλά και για την γενικότερη υποστήριξη και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για το νησί μας.

Η συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Αστυρακάκης, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.