Φωτιά Μορια: Κάτοικοι καταγγέλλουν 7 εστίες φωτιάς- Στάχτη 30 στρέμματα γης πάνω από το ΚΥΤ της Μοριας (VIDS, PICS)

Τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα ενώ κάποιες πληροφορίες κατοίκων του χωριού Μόρια μιλούν για πολλές ταυτόχρονες εστίες στη γένεσή της

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το Σάββατο αργά το βραδύ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά σε αγροτική περιοχή στη Μόρια που ξέσπασε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και κατέκαψε 28 στρέμματα αγροτικής και δύο στρέμματα δασικής έκτασης.

Τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα ενώ κάποιες πληροφορίες κατοίκων του χωριού Μόρια μιλούν για πολλές ταυτόχρονες εστίες στη γένεσή της. «Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής. Τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά» δήλωσε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος.
Ας σημειωθεί ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών που απέχει ένα περίπου χιλιόμετρο από το μέτωπο της φωτιάς δεν απειλήθηκε αν και υπήρξε μια σχετική αναστάτωση από το καπνό που έφτασε ως εκεί. Αναστάτωση από τον καπνό υπήρξε και στο χωριό της Μόριας. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε με ισχυρές δυνάμεις να αποτρέψει επέκταση της φωτιάς σε μία μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή, ενώ κάηκαν παλιά δίκυκλα σε μια αποθήκη συνεργείου μοτοποδηλάτων.

Πηγή Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: Νίκος Στεφανης, Βίντεο, Φώτο: Στρατής Κοκκινελλης (συνεργάτης L.P)