4 συλλήψεις μεταναστών για τα άγρια επεισόδια στην Μορια- Μεταξύ των συλληφθέντων και 16χρονος… που τραυμάτισε 37χρονο

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (30-08-2018) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 16, 21, 21 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα διατάραξης της κοινής ειρήνης, της ληστείας, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι συλληφθέντες ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με έτερους αλλοδαπούς και συμμετείχαν ενεργά σε έκνομες ενέργειες και βιαιοπραγίες, που έλαβαν χώρα σε δομή παραμονής αλλοδαπών στην ανωτέρω περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των περιστατικών τραυματίστηκαν δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 30 ετών, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οικίσκους της εν λόγω δομής.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, ένας εκ των συλληφθέντων (16χρονος), τραυμάτισε τον 37χρονο με αιχμηρό αντικείμενο.




Επιπρόσθετα, από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο (2) 21χρονων και του 32χρονου, συλληφθέντων, σε περιστατικό ληστείας, που έλαβε χώρα κατά το χρόνο των περιστατικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας, κοσμήματα, χρήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, από την κατοχή πέντε (5) αλλοδαπών ατόμων (4 γυναίκες – 1 άνδρας), που διαμένουν στην παραπάνω δομή.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.