Ημέρα Παραδοσιακών Γεύσεων στην Μυτιλήνη την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου


διαμορφωμένο μενού που θα βασίζεται σε παραδοσιακες ποικιλίες της Λέσβου


Το καφέ-μεζεδοπωλείο Μπόμπιρας στη Μυτιλήνη Λέσβου και η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στην Γεωργία) διοργανώνουν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, 20:00μ.μ. Ημέρα Παραδοσιακών Γεύσεων, με διαμορφωμένο μενού που θα βασίζεται σε παραδοσιακες ποικιλίες της Λέσβου για να θυμηθούμε και να γνωρίσουμε γεύσεις μέσα από την σύγχρονη κουζίνα.

Το μενού θα περιλαμβάνει προϊόντα από παραδοσιακές ποικιλίες της Λέσβου όπως σιτάρι Σαρίτσαμ, αρακά Άντισσας, ντομάτα κρασουλιά, ξινόμηλα Αγιάσου, αχλάδια κουντουρέλια, κυδώνια, σύκα, φασόλια, κολοκύθα, και λεσβιακό ελαιόλαδο βιοδυναμικής γεωργίας.

Η εκδήλωση γίνεται σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια γέφυρα παραγωγών και καταναλωτών μέσα από προϊόντα που συνδυάζουν την αειφόρα παραγωγή, τις ντόπιες ποικιλίες και παραδοσιακές καλλιέργειες και τη συλλογική προσπάθεια από το σπόρο στο τραπέζι μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραδοσιακές ποικιλίες και τα προϊόντα των παραγωγών του ΑΙΓΙΛΟΠΑ επισκεφτείτε τους ιστότοπους του ΑΙΓΙΛΟΠΑ :  www.aegilopslocalfood.gr , www.aegilops.gr
 καθώς και το facebook : aegilops