Από το λουκέτο σε 30 μέρες στην επίσκεψη στο ΚΥΤ της Μοριας..για την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χ. Καλογήρου

Σε 6 μήνες έτοιμος ο βιολογικός στο ΚΥΤ

Για το χρονοδιάγραμμα του έργου της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης(ΚΥΤ) της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης, ενημερώθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Διοίκηση του ΚΥΤ, κλιμάκιο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου με επικεφαλής την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου.

Ήδη από την Τρίτη, ξεκίνησε η πρώτη φάση του έργου με τις προπαρασκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται από το Στρατό, ενώ τις επόμενες μέρες θα δημοπρατηθεί το όλο έργο. Σύμφωνα με την ενημέρωση το κυρίως έργο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 με χρόνο υλοποίησης τους έξι μήνες.«Παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, που είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό. Εμείς ασκούμε τις αρμοδιότητές μας ως Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, όπως έχουμε υποχρέωση και όπως επιβάλλει ο νόμος» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Περιφερειάρχης.
Το έργο της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμούτης Μυτιλήνης αποτελούσε ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα μέρος των λυμάτων του καταυλισμού, μεταφέρονται με ειδικά αυτοκίνητα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού ή μέσω χειμάρρου καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.