3ο LesvosTrail-Ο μεγάλος αγώνας δρόμου βουνού της Λέσβου


Το Lesvos Trail, ο μεγάλος αγώνας δρόμου βουνού της Λέσβου, πιστός στο ραντεβού του, επιστρέφει για 3η χρονιά, επεκτείνεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Πέτρας και του Μολύβου και «αγκαλιάζει» τον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου.


Δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αποδέχονται την πρόκληση συμμετοχής σε μια όμορφη εμπειρία αντοχής ανάμεσα σε φυσικά τοπία ανυπέρβλητης ομορφιάς, που θα δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις σε όλη την οικογένεια.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ξεκινάμε με τον νυχτερινό αγώνα Molyvos Night Running 6 χλμ., που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στο Μόλυβο. Η διαδρομή μέσα στα παραδοσιακά σοκάκια και γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο του Μολύβου, υπό το φως του φεγγαριού, υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις της ατμόσφαιρας και της ενέργειας του γραφικού αυτού οικισμού.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου συνεχίζουμε δυναμικά με τον μεγάλο αγώνα Lesvos Trail 25 χλμ. Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πέτρα, δίπλα στη θάλασσα και οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς την κοιλάδα της Λιγώνας και το Πετρί. Στη συνέχεια, θα ανέβουν από πεζοπορικά μονοπάτια, νομές και χωματόδρομους μέχρι την κορυφή του Λεπέτυμνου, θα συνεχίσουν ως τις παρυφές του Υψηλομετώπου και της Στύψης διασχίζοντας το μικρό οροπέδιο Λίμνες με τα μοναδικά γκιόλια και τα πέτρινα αλώνια και θα κατηφορήσουν προς τον Βαφειό. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην παραλία της Πέτρας στην κεντρική πλατεία.

Εκτός από τον μεγάλο αγώνα, την ίδια ημέρα, από το ίδιο σημείο εκκίνησης, θα πραγματοποιηθούν και το Lesvos Running 13 χλμ., τοLesvos Family Run 7 χλμ. και, τέλος, το Lesvos Kids για τους μικρούς μας φίλους.

Την ίδια μέρα το Lesvos Walk 6 χλμ. δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να απολαύσουν τη φθινοπωρινή φύση, χωρίς ανταγωνισμούς και αγωνιστικότητα, να περπατήσουν από το Βαφειό προς την κοιλάδα της Λιγώνας, ανάμεσα στους παλιούς νερόμυλους που κάποτε αποτελούσαν μέρος της οικονομίας της περιοχής και να καταλήξουν στην Πέτρα μέσω μιας διαδρομής που θα τους μείνει αξέχαστη.

Το 3ο Lesvos Trail διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΕΤΑΛ ΑΕ και του Επιμελητηρίου Λέσβου, ενώ πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς. Χρυσός χορηγός είναι η Arla Protein.
Σημειώνεται, πως η Hellenic Seaways, ως χορηγός των αγώνων, για μία ακόμα χρονιά,  διευκολύνει τους συμμετέχοντες αθλητές για τη μετάβασή τους στη Λέσβο και προσφέρει 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες, δηλώσεις συμμετοχής και εκδήλωση ενδιαφέροντος για εθελοντές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.lesvostrail.eu.