Ξεκίνησαν οι εργασίες του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου ΑΙΤΑΕ 2018 στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης


Το διεθνές συνέδριο είναι τριήμερο, διαρκεί από τις 05 ως τις 07 Σεπτεμβρίου 2018


Σήμερα Τετάρτη 05.09.2018 και ώρα 10:00 ξεκίνησαν οι εργασίες του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου ΑΙΤΑΕ 2018 στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, το οποίο συνδιοργανώνει ο Δήμος Λέσβου και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου μαζί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Μουτζούρης.

Το διεθνές συνέδριο είναι τριήμερο, διαρκεί από τις 05 ως τις 07 Σεπτεμβρίου 2018 και διοργανώνεται στη Μυτιλήνη με σκοπό την ενδυνάμωση των δεσμών του Πανεπιστημίου με τη Λέσβο καθώς και την καθιέρωση διαρκών συνεργασιών με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και τους Τοπικούς Φορείς.

Το αντικείμενο του συνεδρίου ΑΙΤΑΕ 2018 είναι η Κλωστοϋφαντουργία και τα διαθεματικά σχετικά πεδία της Επιστήμης του Μηχανικού.

Το διεθνές ενδιαφέρον είναι έντονο και ήδη έχουν εγγραφεί 150 σύνεδροι από 35 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται παράλληλα στο Δημοτικό Θέατρο και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας.

Ο Δήμος Λέσβου βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες διεθνείς επιστημονικές πρωτοβουλίες, που φέρνουν τη Λέσβο στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος και παράλληλα προσφέρονται ως μια ευκαιρία προβολής του νησιού μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα επίσκεψης σε αξιοθέατα στα χωριά και τη πόλη της Μυτιλήνης, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τη Λέσβο οι σύνεδροι – επισκέπτες.

Όσοι από τους συμπολίτες μας έχουν ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν ως επισκέπτες όποιες συνεδρίες τους ενδιαφέρουν μετά από προηγούμενη εγγραφή τους στη γραμματεία του Συνεδρίου.

Το πρόγραμμα και πληροφορίες για το συνέδριο βρίσκονται στην ιστοσελίδα