Μητσοτάκης για ΚΥΤ Μοριας Λέσβου: Ανήθικο με 1,6 δισ. ευρώ να φτιάχνεις το χειρότερο καταυλισμό του κόσμου


Εφ' όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση - Κάλεσμα σε συστράτευση εν όψει εκλογών και προειδοποίηση: «Θα μας συκοφαντήσουν»


Στους τομεάρχες της ΝΔ μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για την κατάσταση της οικονομίας, όσο και για τον κυνισμό που πρόσφατα επέδειξαν οι Τσίπρας και Τσακαλώτος στην υπόθεση των συνταξιούχων.

Επανέλαβε ότι όσο το συντομότερο γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερο, υπογραμμίζοντας τον καθαρό προγραμματικό λόγο των προτάσεων της ΝΔ, όπως ο ίδιος τις διατύπωσε στην ΔΕΘ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης, τόσο στην εθνική τραγωδία στο Μάτι για την οποία δεν υπήρξε καμία συγγνώμη, όσο και στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου. Μάλιστα, είπε με νόημα ότι «ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ περισσότερο με τον κάθε κύριο Όρμπαν», αναφερόμενος στην υπόθεση για την οποία πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα ότι το κόμμα του -στο πλαίσιο του ΕΛΚ- καταδίκασε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. 

Για την προσφυγική κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του ότι τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται και ότι όσοι δεν δικαιούνται ασύλου θα επιστρέφουν στις χώρες τους. «Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. ευρώ και να καταλήγεις να έχεις καταυλισμό Μόριας, τον χειρότερο του κόσμου» είπε, κατακεραυνώνοντας την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα, με σαφέστατη αναφορά στην υπόθεση των κονδυλίων που ήρθαν στη χώρα από την ΕΕ και για τα οποία τώρα η Ανεξάρτητη Αρχή της Κομισιόν διεξάγει έρευνα.

Δεσμεύθηκε ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει με απόλυτη ανεξαρτησία ποιος ευθύνεται για τους 99 νεκρούς στο Μάτι, αλλά και για το τι έγιναν τα κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις που πρέπει να διαλευκανθούν, όπως το ζήτημα της Folli Follie. «Θέλουμε έναν ιδιωτικό τομέα σύμμαχο και όχι παράσιτο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους απογοητευμένους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι η αδιαφορία και η αδράνεια δεν είναι λύση: «Το μέλλον ανήκει σε όσους το φτιάχνουν» σημείωσε, για να υπογραμμίσει: «Ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν. Συζητάμε καλοπροαίτερα με τους πολίτες όλων των κομμάτων, πιστεύουμε στην συνεργασία».

Έκανε όμως κάλεσμα και σε «παλαιούς συναγωνιστές, που απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ», λέγοντας ότι κανείς δεν περισσεύει στη μάχη που έχει μπροστά της η ΝΔ.

Έκλεισε, ανακοινώνοντας ότι η ΝΔ θα στηρίξει τον Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν το 2019.

Τέλος, προειδοποίησε τους τομεάρχες ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. «Θα μας συκοφαντήσουν, θα διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά» κατέληξε.

Πηγή: www.parapolitika.gr