Μετά από 10 ημέρες.. μεταφέρουν 20 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης σε άλλα σχολεία..λογω έλλειψης χώρου-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονέων

Το πρόβλημα προέκυψε από την άρνηση του Πειραματικού σχολείου να παραχωρήσει δύο αίθουσες


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων των μαθητών στο 2ο Λύκειο Μυτιλήνης από το πρωί σήμερα, μετά την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για υποχρεωτική μετεγγραφή 20 μαθητών της Ά Λυκείου σε άλλα σχολεία της πόλης.

Το πρόβλημα προέκυψε από την άρνηση του Πειραματικού σχολείου να παραχωρήσει δύο αίθουσες που παραμένουν κλειστές στα Κεντρικά Λύκεια παρά και την δεύτερη έγγραφη ειδοποίηση του δήμου Λέσβου.

Όπως είπε από τους γονείς των μαθητών της Ά λυκείου κ. Ατσικπάση τα παιδιά μας έκαναν κανονικά την εγγραφή το Μάιο και δεν νοείται 10 μέρες αφού έχουν ανοίξει τα σχολεία και έχουν τακτοποιηθεί όλα τα παιδιά μέσα σε αίθουσες να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση. Απευθυνθήκαμε και στον εισαγγελέα και ζητάμε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για το καλό των παιδιών.»

«Περιμένουμε την απάντηση του Πειραματικού σχολειού που μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει, για να παραχωρήσει τις δύο αίθουσες. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και πρέπει να εκτελεστεί. Όσες διεκδικήσεις και να έχει το πειραματικό θα εξεταστούν στη συνέχεια. Δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η απόφαση μετεγγραφής των παιδιών» τόνισε στο σταθμό μας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης.




Ο κανονισμός λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα σχολεία, ακόμα και στις προϋποθέσεις για τους χώρους που πρέπει να διαθέτει γιατί διαφοιρετικά κινδυνεύει να χάσει το χαρακτήρα του Πειραματικού. Το θέμα όμως έπρεπε να ξεκαθαρίσει η Περιφερειακή Διεύθυνση από τον Ιούνιο και να μη φτάσουμε 10 μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και οι μαθητές με τις οικογένειές τους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσταση αυτή.

Οι γονείς πάντως είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά από τα κεντρικά Λύκεια μέχρι να πάρουν τη διαβεβαίωση ότι τα παιδιά τους θα συνεχίσουν να φοιτούν στο 2ο λύκειο στο οποίο έχουν εγγραφεί.