Ηλικιωμένος παθαίνει ανακοπή και σωριάζεται στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου -Διασώστες του ΕΚΑΒ τον σώζουν την τελευταία στιγμή (PICS)

Αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα της καθημερινότητας των διασωστών του ΕΚΑΒ.


Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε πριν λίγο, στα υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου, όταν ένας ηλικιωμένος, υπέστη ανακοπή καρδιάς, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών!

Στις φωτογραφίες που παρατίθεται καρέ-καρέ η προσπάθεια των ανδρών του ΕΚΑΒ να επαναφέρει στη ζωή έναν ηλικιωμένο άνδρα στα ΚΤΕΛ Λεσβου ο οποίος βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση έπειτα απόν καρδιακή ανακοπή.

Ανακοπή καρδιάς, δίπλα σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ υπεραστικών Λέσβου, έπαθε ένας ηλικιωμένος άνδρας.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα περίπου στις 11:00.

Ο άτυχος ηλικιωμένος ετοιμαζόταν να βάλει τα πράγματα του σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ με σκοπό να μεταβεί στο χωριό του, η καρδιά του όμως τον πρόδωσε, αφού φαίνεται δεν άντεξε την κούραση και τη ζέστη που επικρατούσε.

Στο σημείο άμεσα επιβάτες και προσωπικό του ΚΤΕΛ έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα χωρίς όμως να αποδώσουν καρπούς καθώς δεν αντιδρούσε η καρδιά του.

Άμεσα κάλεσαν ασθενοφόρο ενώ στο σημείο βρέθηκε και φαρμακοποιός από διπλανό φαρμακείο όπου με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή προσπάθησε να επαναφέρει τον άνδρα αλλά και πάλι δίχως αποτέλεσμα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είδαν ότι ο ηλικιωμένος είχε χάσει τις αισθήσεις του και μπήκαν στη μάχη για να τον επαναφέρουν με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Προσπάθειες οι οποίες απέδωσαν καρπούς, καθώς ο ηλικιωμένος άνδρας επανήλθε στη ζωή.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Update:

Νεότερες πληροφορίες δυστυχώς αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας δεν τα κατάφερε και έχασε την ζωή του διασωληνωμενος στην εντατική του Βοστανειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης παρά την προσπάθεια του νοσηλευτικού προσωπικού να τον κρατήσουν στην ζωή.