Στην Μυτιλήνη ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα J. Plotner- Συνάντηση με Δήμαρχο Λέσβου και περιφερειάρχη Β. Αιγαίου


Συνάντηση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα, Jens Plotner, πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο, στη Μυτιλήνη.


Αμέσως μετά ο κος Jens Plotner συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Ο δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κ. Plotner στο νησί, του εξέθεσε τα ζητήματα που αφορούν τη Λέσβο, ανέλυσε όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων του δήμου και συζήτησε μαζί του διάφορα ζητήματα με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και στον τουρισμό. Ο κ. Γαληνός επανέλαβε την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Λέσβου σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γερμανός διπλωμάτης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον δήμαρχο και τον ευχαρίστησε για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Ο κ. Plotner επεσήμανε ότι, όπως είχε υποσχεθεί στην προηγούμενη συνάντησή του με τον κ. Γαληνό, επέστρεψε στη Λέσβο για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα το νησί και να στηρίξει δράσεις που το αναδεικνύουν σε όλο τον κόσμο.

Εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το νησί και τους κατοίκους του, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά ότι ο δήμος αλλά και γενικότερα ο λεσβιακός λαός χειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις κρίσεις που προέκυψαν.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της θετικής προβολής του νησιού, μεταφέροντας εικόνες και μηνύματα και υπογραμμίζοντας ότι η Λέσβος είναι ένας ασφαλής και πανέμορφος προορισμός.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε στη Λέσβο με τον Γερμανό Πρέσβη κ. Jens Plötner, ο οποίος βρίσκεται στο νησί με την ευκαιρία της έναρξης των κεντρικών εκδηλώσεων του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και το δυσανάλογα μεγάλο βάρος που έχουν επωμιστεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο Γερμανός πρέσβης ενημερώθηκε από την Περιφερειάρχη για τη φετινή τουριστική κίνηση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και για τις δυνατότητες περεταίρω ενίσχυσής της, που αυτονόητα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών.