"Floating rolling flying drones" Εκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Παχώμιου Τσαβαρή στην Σαπφώ Art Gallerie I (Ερμού & Σαπφούς 3 Μυτιλήνη)


την Πέμπτη 23 Αυγούστου


Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Παχώμιου Τσαβαρή με τίτλο “FLOATING ROLLING FLYING DRONES” , η οποία θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί τέχνης Σαπφώ (Ερμού & Σαπφούς 3, Μυτιλήνη)

Λίγα λόγια για τον ζωγράφο Παχώμιο Τσαβαρή και το έργο του:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η θάλασσα και τα σφυρίγματα των βαποριών αυτού του τόπου γίνανε τα συστατικά του. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και από το 2007 ζει πλέον μόνιμα στο Πλωμάρι της Λέσβου. Λάτρεψε την τέχνη αλλά την σπούδασε με τον δικό του τρόπο. Μοναδικός του δάσκαλος ήταν ο κ. Γαβριηλίδης στα γυμνασιακά σχολικά του χρόνια. Πειραματιζόταν και αυτοσχεδίαζε όταν φίλοι του καλλιτέχνες τον έπεισαν να εκθέσει τη δουλειά του.
  Ο πρωτογονισμός των μοντέρνων ζωγράφων του 20ου αιώνα, η τέχνη των απανταχού αυτοχθόνων, η αισθητική των κόμικ, του θεάτρου σκιών και του καρναβαλιού είναι ο χωροχρόνος της τέχνης του. Από τη σύνθεση του συμβολικού δράματος που κυνηγάει να αποτυπώσει στους καμβάδες λείπει το άκουσμα του ήχου. Είναι καταγραμμένος μες στο κάδρο σαν γραφική παρτιτούρα, μα, θέλει τον ερμηνευτή του. Γι αυτό και ο ζωγράφος καλεί τον φιλότεχνο και την φιλότεχνη, όταν πέφτει το μάτι του στο σχήμα και το χρώμα, στο σύνολο ή τη λεπτομέρεια, θα αυτοσχεδιάζει ήχους και ρυθμούς, σαν μέλος της παράστασης. Οι εικόνες είναι, όχι τόσο ζωγραφισμένες, όσο χτισμένες και κάποιες λεπτομέρειες τόσο σημαντικές όσο ολόκληρη η σύνθεση.

 Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Gallerie Dada στην Αθήνα και στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου. Επίσης συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις μεταξύ του 1992 και 1998. Πίνακές του έχουν ιδιώτες Έλληνες και ξένοι.
 
Αργότερα η μουσική, σαν πιο κοινωνική τέχνη και εξίσου μεγάλη του αγάπη, τον τράβηξε έξω από το εργαστήρι του ζωγράφου και πέρασαν χρόνια μέχρι να νιώσει πάλι την ανάγκη να παράγει εικαστικό έργο. Σ’ αυτή την επάνοδο τον βοήθησε πολύ το παιχνίδι του με το θέατρο σκιών που κατασκεύασε και άρχισε να παίζει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα / Σάββατο : 8:30 – 14:00
Τρίτη / Πέμπτη / Παρασκευή : 8:30 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Τετάρτη : 8:30 – 14:00 & 19:00 – 21:30
Κυριακή : ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Σαπφώ Art Gallerie I Ερμού & Σαπφούς 3 (έναντι Εθνικής Τράπεζας) , Μυτιλήνη
Τηλέφωνο: 2251103248 www.sapphoartgallerie.com  email: sapphoartgallerie@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης είναι η LesvosPost media Group