Μετά την φωτιά… ο Δήμος Λέσβου αποφάσισε να καθαρίσει το άλσος στα Τσαμακια και να τοποθετήσει μπάρες απαγόρευσης διέλευσης και στάθμευσης

Σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στα «Τσαμάκια», ο Δήμος Λέσβου θα ήθελε  να ενημερώσει τους δημότες, για τα παρακάτω :

Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την συνδρομή των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα η προκληθείσα ζημιά να περιοριστεί σημαντικά. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, τα οποία ο Δήμος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είχε ξεκινήσει να αντιμετωπίζει πριν από το γεγονός. Αυτή τη στιγμή, έχοντας αξιολογήσει τη σοβαρότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος, ο Δήμος Λέσβου πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες, που στόχο έχουν την προστασία του άλσους και την επαναφορά του στην πρέπουσα κατάσταση. Ήδη συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το άλσος από σκουπίδια, μπάζα και άγρια χόρτα, ενώ τοποθετούνται μπάρες απαγόρευσης διέλευσης και στάθμευσης τροχοφόρων στην είσοδό του πάρκου.

Η συνεργασία και η κινητοποίηση δημοτών και συναρμόδιων φορέων  θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιαστικού άλσους «Τσαμάκια» της πόλης της Μυτιλήνης και θα αναβαθμίσει την περιοχή προδίδοντάς της την αίγλη παλαιότερων χρόνων.

Ο Δήμος Λέσβου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καταβάλει συστηματικές προσπάθειες για την προστασία, συντήρηση και βελτίωση τους άλσους στα «Τσαμάκια».